Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, Yörük Şöleninde...

Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, Yörük  Şöleninde...
 

Erdemli yaylasında birlik, beraberlik ve dayanışma şölenine katılan Mersin'in Mezitli İlçesi Beledi


Erdemli yaylasında birlik, beraberlik ve dayanışma şölenine katılan Mersin'in Mezitli İlçesi Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’dan “değerlerimize sahip çıkalım” mesajı…

Erdemli İlçesi’ne bağlı Hacıalanı Köyü Tavuz Çayırı Mevkii'nde gerçekleştirilen, Mersin İl Tarım Müdürlüğü, Erdemli İlçe Tarım Müdürlüğü, Mersin Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Birliği, Mersin Merkez Süt Üreticileri Birliği ve Mersin Veteriner Hekimler Odasının birlikte düzenledikleri şölene yaklaşık 3500 bin kişi katıldı.

11 yıl aradan sonra 2. si düzenlenen Yörük şenliğine ilgi çok fazlaydı. 40 derece sıcağa rağmen yaklaşık 3500 bin vatandaşın katılımı yöre halkının dayanışma, kaynaşma ve sevgi bağlarını artarak devam ettiğinin en büyük göstergesiydi.

AKP Mersin Milletvekili Ali Er, AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, Mersin Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Gözükara’nın katıldığı yörük Şöleni, çeşitli köylerden yüzlerce yörüğü bir araya getirdi. Şenlikte yörük güzeli, koyun kırpma ve eşek yarışları şenliğin en eğlenceli kısımlarıydı.

Yörük şenliğine, Mezitli Belediyesi’de kurduğu kıl çadırla katıldı. Başkan Uğur Yıldırım yaptığı açıklamada “Mezitli Belediyesi olarak Erdemli yaylasında bulunmamız bizim için gurur verici, her geçen gün yok olmaya yüz tutan gelenek-görenek, örf ve adetlerimize sahip çıkmak bu değerleri gelecek nesillere aktarmak hepimizin asli görevi, bizlerde bu anlamlı organizasyon için üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Gördüğünüz gibi bu kadar sıcağa rağmen bunca insanımızın kilometrelerce yol aşarak burada birlikte olmaları şenliğin amacına ulaştığının göstergesidir” dedi

Daha sonra eşi ve meclis üyeleri ile birlikte çadırları gezerek yörüklerle sohbet eden Yıldırım ikram edilen sıkma böreklerden yiyerek, ayran içtiler. Yarışmaları izlemek için şenlik alanındaki yerlerine geçen Yıldırım şenlikten mutlu bir şekilde ayrıldı.

Yörük Güzeli yarışmasında 17 yaşındaki Ayşe Cangir bu yılın güzeli seçildi, ikinci Seher Dudaklı, üçüncü ise Seher Özdemir oldu.

Eşek yarışında Selahattin Baş, Sarıkız adlı eşeği ile birinci gelirken, ikinciliği Süleyman Bayraktar, üçüncülüğü ise Soner İnci kazandı. Yarışmada dereceye girenler birer çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Yerel sanatçıların, halkla birlikte söyledikleri birbirinden güzel türkü ve şarkıların ardından şenlik son buldu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..