Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Mezitli İlçe Kent Konseyi, önemli çalışmalara imza atıyor...

Mezitli İlçe Kent Konseyi, önemli çalışmalara imza atıyor...
 

Mezitli Kent Konseyi, örnek çalışma sergiliyor.


Mersin Mezitli İlçe Belediye Başkanı Uğur Yıldırım Başkanlığı’nda, Mezitli Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısı, 11.08.2010 Çarşamba günü saat 14:00’de, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç, Kent Konseyi Genel Sekreteri Avni Taşyürek, Yürütme Kurulu Üyeleri, Rauf Demir, Mustafa Köç ve Kerim Erşahin’in katılımı ile yapıldı. Bu toplantıda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Abbas Sayılır’dan brifing alındı.

Gündem maddeleri doğrultusunda yapılması gereken işler hakkında, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım şunları söyledi:

“Biliyoruz ki, Mezitli’de en önemli sorunlarımızın başında trafik geliyor, çok ciddi sayıda ölümlü vakalar oluyor, ölüm olmasa bile en azından maddi hasarlı kazalar oluyor, bu durumun önlenmesi gerek, çalışmalarımız son noktaya geldi” diyen Başkan Yıldırım, “kent içi trafik hafifletilecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Abbas Sayılır: Mezitli İlçesi’nin içerisinden geçen D-400 Karayolu’nun çok yoğun bir trafik akışı yaşadığını, bununla ilgili Aykome’de (Alt Yapı Koordinasyon Merkezi) alınmış kararlar bulunduğunu ve yeni düzenlemelerle kent içi trafiğinin rahatlatılacağını, Martı Oteli civarındaki kavşakta sinyalizasyon çalışmasının sonlandığını, sinyalizasyon sisteminin uygulamaya geçirileceğini belirterek, Cengiz Topel Caddesi’nin, Milli Egemenlik Caddesi ile birleştiği yerde oluşan beşli trafik yolunun düzenlenmesi ile üçe indirilerek buradaki trafik akışının da rahatlatılacağını beyan etmiştir.

Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Abbas Sayılır ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerine katılımları nedeniyle teşekkür etti.

Mezitli Kent Konseyi, genel kurulunun 14-Eylül-2010 tarihinde yapılması, yürütme kurulunca kabul edilerek karara bağlandı.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..