Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Mezzosoprano Dilan Şaka’nın Beş Dilde Aşk Şarkıları Gönülleri Fethetti

Mezzosoprano Dilan Şaka’nın Beş Dilde Aşk Şarkıları Gönülleri Fethetti
 

Dilan Şaka, Terane Abbaszade konseri


Mezzosoprano Dilan Şaka’nın Beş Dilde Aşk Şarkıları Gönülleri Fethetti

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün destekleri ile, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde 3 Nisan 2018 Salı akşamı saat 20.00de, İ.Ü. Devlet Konservatuvarı, Çağnur Gürsan’ın sınıfından mezun ve parlayan genç mezzosoprano Dilan Şaka ve usta piyano sanatçısı Terane Abbaszade’nin 5 Dilde Ask adlı konserinde birbirinden güzel arya ve türkülerle Kartal seyicinin gönüllerini fethettiler. Bu resitalde Aşk’a dair, opera dünyasının en bilinen arya ve şarkılarla halkın sevdiği ezgileri de birlikte icra ettiler. Beş dilde aşk şarkıları içinde, İspanyolca, İtalyanca, Çekce, Türkçe, Azerice, Fransızca ve Almanca dillerine şarkılar yer aldı.

Programın açılış müziğini piyanist Terane Abbaszade’nin, D.Scarlatti’nin son derece popüler olan K.466 Piyano Sonatını seslendirirken, o güzel tuşeleri ile yüreğimizi alıp başka diyarlara götürdü.

Sahneye gelen Dilan Şaka, ilk şarkı olarak bir Flamenko dans ve şarkısı olan, Fernando’nun El Vito’su sahnede harika bir boy gösterdi. Konserin üçüncü eseri ise Bohemyalı besteci A.Dvorak’ın ‘’Kdij Mne Stara’’ (annem bana öğretti) adlı güzel parçayı icra etti.

Sıra Almanca aşk şarkısına gelmişti. Bu kez de Franz Lehar’ın Guiditta adlı 5 perdelik komik operasından Meine Lippen, sie küssen so heiß (Dudaklarım çok sıcak öpüşüyorlar) adlı güzel aryasını başarılı bir şekilde söyledi.

Bu kez sıra yine piyanit Terane Abbaszade’nin icra ettiği ve çok sevilen, hatta pop müzik olarak da düzenlemesi yapılmış olan, ünlü İspanyol besteci Enrique Granados’un, bir İspanyol dansı olan Andaluza adlı 5 numaralı dansını son derece zarif bir şekilde seslendirdi.

İtalyanca aşk şarkılarında bu kez G.Rossini’nin Cezayir’de bir İtalyan Kızı operasından Isabella’nın aryası olan ‘’Cruda sorte!’’ şarkısını söylerken, talihsiz kaderinden yakındı.

Bu kez de Türkçe bir şarkıya sıra geldi, Muammer Sun’un ‘’Seni sevdim diye kınarlarsa beni’’ şarkısı ile alkışları hak etti.

Fransızca şarkılarda ise G.Bizet’yi, üstelik Carmen’i atlamak olmazdı tabi ki. Dilan Şaka bu operanın en çok sevilen aryalarından olan ‘’Habanera’’ da da çok iyi idi.

Piyanist Terane Abbaszade, bu kez soydaşı Elmira Nazirova’nın 5 numaralı prelüdünü bizlere zevkle dinletti. Yine bir Azeri besteci olan Tevfik Guliev’in ‘’Yalgızam Yalgız’’ şarkısını be daha önceleri birkaç kez Azeri tenorlardan da dinlemiş ve sevmiştim. Bu kez Dilan Şaka da aynı güzellikte icra etti.

Bu arada mezzosoprano Dilan Şaka’nın bir yeteneğine daha şahit olduk. Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencisi iken öğrendiği keman eğitimi ile bizlere bir tango parçası olan, A.G. Villoldo’nun ‘’El choclo’’ sunu, piyanist Terane Abbaszade eşliğinde kemanı ile son derece güzel bir şekilde icra etti.

Son parça da bir İspanyol bestecisine aitti. İspanyolların sevilen bestecisi olan Ruperto Chapi’nin ‘’Las hijas del zabadeo’’ (Zabadeo’nun Kızı) adlı, özellikle yeniyıl konserlerinin vazgeçilmez parçası ile konser tamamlandı, ancak alkışlar kesilmeyince, sanatçılarımız, alkışlara bir bisle karşılık verdiler.

Konser sonunda Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar da sahneye çıkarak, sanatçılara teşekkürlerle çiçek verdi ve katılan izleyicilere de teşekkür ederek, Kartal Belediyesi’nin kültür ve sanatı daima destekleyeceğini de belirtti.

Çok teşekkürler mezzosoprano Dilan Şaka ve piyanist Terane Abbaszade, bizlere iyi bir etkinlik yaşattığınız için.

 

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..