Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

MHP, sokak hayvanlarının gördükleri işkenceleri kınadı

MHP, sokak hayvanlarının gördükleri işkenceleri kınadı
 

MHP’den soğuk kış gününde sokak hayvanlarına destek

MHP Beykoz, Beykoz ormanlarındaki köpeklere mama desteği vermek için hayvan severlerin yanındaydı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beykoz İlçe Teşkilatı, kış soğuklarında açlık mücadelesi veren sokak hayvanları yararına kermes düzenleyen Göksu Evleri Hayvan Severler Grubu’nun düzenlediği hediyelik eşya kermesine katılarak, hem bağışta bulundu, hem de ürün satın aldı.

Site girişine kuruldu

Göksu Evleri Hayvan Severleri tarafından, “ Kimsesiz Çocuklar Sahip Değildir” sloganıyla, Göksu Evleri site girişi önünde kurulan küçük bir stantta gerçekleşen beş günlük kermes, ikinci gününde Ali Emanet başkanlığındaki MHP heyetini ağırladı. Heyet, burada hem alışveriş yaptı, hem de hayvan dostlarıyla sohbet etti.

Hem ziyaret, hem alışveriş!

Göksu Evleri Hayvan Severleri Grubu üyeleri Tansu Sağ ve Ayşe Sözer tarafından karşılanan MHP’liler, burada bir yandan hayvan severler sohbet ederlerken, diğer yandan da çeşitli ürünler satın aldılar.

Ali Emanet’in eşinin eklinden çıkmış hamur işleri

MHP Beykoz İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Emanet’in eşi Elif Belkıs Emanet, hayvan severlere destek olmak babında kendi elleriyle hazırladığı mercimek köftesi ve kurabiyeleri satışı yapılmak üzere Göksulu hayvan severlere teslim etti.

Ali Emanet: Dinden imandan bahsedenlerin dikkatini çekerim!

MHP Beykoz İlçe Başkanı Ali Emanet, söz konusu kermeste bulunma amaçlarını şu sözler ile açıkladı: “ Öncelikle duyarlı davranışlarından ötürü kermesi açan hanım efendileri ve beyefendileri kutluyorum. Sokakta, kahvehanede veya başka yerlerde hep insan haklarından bahsederiz. Ancak dinimiz İslamiyet’te hayvan hakları da var. Onu kimse gündeme getirmiyor. Birine dokunuyorsunuz, hemen insan haklarından dem vuruyor; hayvan haklarından ise bahseden yok!”

Dinimiz bütün canlıların yaşamını teminat altına alıyor

“Ancak görüyoruz ki, bundan bin 400 sene önce dinimizde hayvanların hakları da korunmuş. Kuran-ı Kerim’in bazı yerlerinde insanların dışındaki canlılardan da nimet olarak bahsedilir. Dinimiz, bütün canlıların haklarını, yaşamlarını teminat altına almıştır. İnsanoğlunu da onların her türlü ihtiyaçlarından sorumlu tutmuştur. Yani, insan olarak bayağı yükümlülüklerimiz var.”

Dinden, imandan sadece oy zamanı bahsetmeyelim!

“ Dinden, imandan bahsedenlerin dikkatini çekmek istiyorum. Dinden imandan sadece vatandaşın sıcak oylarını alma zamanı bahsetmeyelim. Bütün yaşantımızı, bütün kâinatı din eksenine oturtalım bakalım neler çıkıyor ortaya? Tabii bu, bahsettiğim o zihniyetlerin işin gelmez.”

Çocuk doğurma sayısı üç’ten beş’e çıktı!

Sözlerinin devamında sokak hayvanlarının kısırlaştırılıyor olmalarına karşılık, insanların çocuk yapmalarıyla ilgili sayıların verildiğine dikkat çeken MHP İlçe Başkanı, “ çocuk sayısı üç’tü beş’e çıkardık! Üremek ve çoğalmak hep insanların hakkı mı?” eleştirisinde bulundu.

Beykoz’u daha yaşanabilir hale getirme gayretindeyiz

İlçe Başkanı, konuşmasının devamında parti olarak sorunlara duyarsız kalamayacaklarını ifade ederek,“ Beldemizi, şehrimizi, Beykoz’umuzu daha yaşanabilir bir hale getirmek için azami derecede gayret sarf edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Ayşe Sözer: Gördükleri işkenceler insanlık dışı

Göksu Evleri Hayvan Severleri Grubu’ndan Ayşe Sözer ise, bugünkü şartlar altında sokak havyalarının kısırlaştırılmasının bir zorunluluk halini aldığını kaydederek, “ mevcut koşullar altında var olan hayvanlar dahi bakılamıyor, çok zor şartlar altında yaşıyorlar” dedi. Sokak hayvanlarının işkencelere, zorluklara, insanların kötü muamelelerine maruz kaldığını belirten Göksulu hayvan sever, “ bizler bu nedenden dolayı onları kısırlaştırarak, sayılarını azaltmak suretiyle daha rahat bir yaşam sürmelerini istiyoruz. Çünkü çok şeylerle karşılaşıyoruz. Onların gördüğü işkence insanlık dışı” açıklamasında bulundu.

Kışın üşümemek için daha fazla yiyorlar

Sokak hayvanlarının soğukta üşümemek için daha fazla yemek yedikleri bilgisini de aktaran hayvan sever, bu nedenle kış mevsimde daha fazla beslenmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

Hiçbir yerde istenmiyorlar

Ayşe Sözer, Beykoz ormanlarında yaşamakta olan sokak köpeklerini doyurdukları beslenme turlarında karşılaştıkları zorlukları da MHP heyetiyle paylaştı:

“ Bu hayvanlar kanayan yara. Hiçbir yerde istenmiyorlar. Her gittiğimiz yerde onlardan şikâyet ediliyor. Peki, bunlar nerede yaşayacak? Onları beslediğimiz için bize bıçakla saldırıldı, arabamız yakılmaya çalışıldı. Çok şeye maruz kaldık. Peki bu hayvanlar nerede yaşayacaklar? Yaşama alanları nerede?”

Yakılan yavru köpekler

Aldıkları bir ihbar üzerine bir sokak köpeğini gövdesinin üç yerinden falçatayla derinden kesilmiş halde bulduklarını kaydeden Sözer, bu hayvanın yavrularına da daha sonra yakılmış bir halde ulaştıklarını ifade ederek, “ bunu yapan insan” dedi.

Ormandaki kadının okuduğu bela!

Göksu Hayvan Severler Grubu üyesi Ayşe Sözer, geçtiğimiz günlerde ormanda hayvan besledikleri bir sırada yaşadıkları bir olayı da aktardı.

Bir kadının kendilerine seslenerek, “ bunları besliyorsunuz ve buraya alıştırıyorsunuz” şeklinde bir eleştiride bulunduğunu ifade eden Sözer, aynı kadının kendilerine bela okuduğunu da söyledi. Ayşe Sözer, “ Bizim bu hayvanları beslediğimiz yer orman. Biz buralara gitmez isek, bu hayvanlar ot mu, böcek mi yiyecek?” diye sordu.

Ali Emanet: Dinimiz onların haklarını teminat altına almış

Bunun üzerine söz alan Ali Emanet ise, Hazreti Muhammed döneminde yaşandığı rivayet edilen hayvanlar ile ilgili bir kıssadan hisseyi anlatarak, şu açıklamayı yaptı: “ İnsanlarda hayvan sevgisi olmalı. Hatta çoluk çocuğumuza hayvan sevgisini aşılamalıyız. Dinimiz bunu bin 400 sene önce teminat altına almış. Bir ayette, ‘Yerdekiler ve göktekiler’ diyor. İnsanoğlunu da eşrefi mahlûkat olarak yaratmış. Bizi de onlardan mesul tutmuş. Diyor ki, ‘yerdekine merhamet etmeyene, göktekiler merhamet etmez.”

Onlar, Allah’tan daha mı iyi biliyor?

“Hiç kimsenin bu hayvanları yok farz etmek gibi bir lüksü yok” diyen Emanet, şunları söyledi: “ Bu hayvanları istemeyenler, bu hayvanları yaratandan daha mı iyi biliyor? Bütün canlıların yaratılmasının bir gayesi var. Hayvanların yaratılmasını gerektirecek bir sebep var. Allah, bütün mahlûkatı insanın emrine vermiş. Şimdi ‘ biz insanlar çok akıllıyız’ deriz ama esrar, eroin aramaya gelince bu hayvanları tutarız kulağından, ‘ gel sen burayı bir kontrol et’ deriz. Depremde enkazın altındaki insanı bu hayvanlara buldururuz. Hani, akıllıydık biz? Kim akıllıymış? Bu hayvanları istemeyenlerin tüm bunların mukayesesini yapması lâzım.” 

Tansu Sağ: Bizi yalnız bırakmadılar!

Sohbetin ardından söz alan Göksu Evleri Hayvan Severler Grubu üyesi Tansu Sağ ise, ziyaretleri ve duyarlılıkları dolayısıyla MHP heyetine teşekkür ederek,“ Böyle bir günde bizi yalnız bırakmadılar. Hepsinden Allah razı olsun! Çok sağ olsunlar” dedi.

Ünlü sanatçı Ali Kocatepe de bağışta bulundu

Ali Kocatepe: Duyarsız kalmamız mümkün değildi

Ünlü sanatçı Ali Kocatepe’nin de, kermesi organize eden Göksulu hayvan severlerin standına uğrayarak, satılmak üzere çeşitli ürün bağışında bulunduğu görüldü. Kermeste görevli hanımlara eşi Aysun Kocatepe’nin de selamını ileten ünlü sanatçı, Beykoz Güncel Haber’in sorusu üzerine, kar- koca olarak kermese destek vermelerinin nedenini şu sözler ile açıkladı:   “ Bu, çok duyarlı bir etkinlik. Bizlerin buna duyarsız kalması mümkün değildi. Onun için elimizden geldiğince, karınca kararınca katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ne kadar fazla destek olursa kediler, köpekler ve ihtiyaç sahibi hayvanlara da bir o kadar katkıda bulunulmuş olacak. Bu hayvanlara biz de yardımda bulunalım çünkü herkes kendi kapısının önünü temizlerse, her taraf tertemiz olur. Çok aç hayvan var. Biz de onlar için elimizden geleni yapıyoruz. Herkes yardımda bulunursa bu küçük katkılar büyür, çoğalır.”

Kışın ormanlarda yaşayan aç köpekler

Göksu Evleri Hayvan Severleri Grubu tarafından düzenlenen beş günlük hediyelik eşya kermesi ile Beykoz ormanlarındaki sokak köpeklerinin beslenmeleri için yapılan masraflara destek sağlanması amaçlanıyor.

Ya ormandayken beslenecekler, ya da şehir merkezine inecekler

Göksulu Hayvan Severler Grubu’nun ifade ettiğine göre, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yiyecek temininde daha da zorlanan köpekler, şayet bulundukları bölgelerde doyurulmazlar ise şehir merkezlerine inerek yiyecek bulma arayışına girecekler.

Beykoz, şanssız bir bölge

MHP’liler ile yapılan sohbet sırasında Beykoz’la ilgili bilinen bir gerçeğin bir kez daha altı çizildi. Ormanlık bölge olması hasebiyle özel şahısların bakamadıkları veya bakmaktan vazgeçtikleri köpeklerini terk etmek için cazip bir bölge olarak görülen Beykoz, anlaşılan o ki, diğer ilçe belediyelerinin de açıkça “gayrı resmi köpek boşaltım merkezi” halini almış durumda!

Çevre ilçelerin belediye arabalarından boşaltılan köpekler

MHP heyetinde bulunan bir hayvan sever, geçtiğimiz günlerde İstanbul’un büyük ilçe belediyelerinden birinin (adını şimdilik açıklamıyoruz), üzerinde ismi yazılı bulunan bir görev aracından Beykoz’a köpek bırakıldığına şahit olduğunu söyledi.

Halen devam ediyor

Göksulu hayvan sever grubunun, “ yaklaşan yeni yıl dolayısıyla ormanlarda yaşam savaşı veren canlarımıza her birimizden birer hediye olarak mama gönderme ve onları soğuk kış günlerinde aç bırakmamak için birlik olma çağrısıdır” şeklinde duyurduğu kermes etkinliği, 27 Aralık’ta başladı.

Hediyelik eşyalar satışa sunuldu

Yılbaşı öncesinde küçük hediyelik ihtiyacının giderilmesi düşüncesiyle hediye eşyası ağırlıklı olarak düzenlenen kermes, hayvan severlerin yapmış oldukları çeşitli ürün bağışlarının satışa sunulması suretiyle gerçekleşiyor.

Kermes, yarın akşama (31 Aralık) kadar açık

Göksu Evleri Hayvan Severler Grubu tarafından düzenlenen hediyelik eşya kermesi, 31 Aralık Pazartesi akşamı saat 17.00’ye kadar açık olacak. İlgilenenlere duyurulur.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

foto galeri: www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..