Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

MHP: Vatan tehlikede!

MHP: Vatan tehlikede!
 

MHP, sorunları Büyük İskender’in kılıcı misali çözecek

MHP Beykoz İlçe Teşkilatı yönetimi, Giresunlular Derneği’ni ziyaret etti

Ali Emanet başkanlığındaki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beykoz İlçe Teşkilatı yönetimi, Beykozlu Giresunlular Derneği’ni ziyaret etti.

Beykozlu Giresunlular Derneği’nin Kavacık’ta bulunan lokalinde Dernek Başkanı Hasan Karakaya ve yönetimi tarafından karşılanan MHP’liler, burada Beykoz, yerel seçimler ve ulusal düzeydeki çeşitli konular üzerinde fikir teatisinde bulundular.

Hasan Karakaya: Beykoz için gerekirse kellesini ortaya koyacak bir oluşum arzu ediyorum!

Hasan Karakaya, yaptığı selamlama konuşmasında, MHP’yi derneklerinde görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu toplantıların Beykoz için güzel şeylerin ortaya çıkmasına vesile olmasını diledi.

Bizler siyaset yapmıyoruz, dernekçilik yapıyoruz

Dernekçiliğin “ yaşadığım bölgeye ne verebilirim?” düşüncesiyle hiçbir beklenti olmaksızın, özveriyle, hizmet aşkıyla yapıldığını kaydeden Karakaya, “ dernekçilik, gönüllü olarak yapılan bir hizmettir” dedi.

Zaman ve imkân isteyen bu hizmeti yaparken siyaset değil, dernekçilik yaptıklarını kaydeden Dernek Başkanı şunları söyledi: “ Ama dernekçilik yaparken de asla mikro milliyetçilik yapmamaya gayret gösteriyoruz. Yaşadığımız coğrafyadaki uygulamaların takipçisi olmaya ve insanların hayatının kolaylaştırılması noktasında ihtiyaç sahibi insanların kamudan haklarının eşit ve adil bir şekilde kendilerine ulaşması için katkı sunmaya çalışıyoruz.”

26 yıllık dernek

1987 yılında kurulan Beykozlu Giresunlular Derneğinin faaliyetleriyle ilgili olarak misafirlerine bilgi sunan Hasan Karakaya, halihazırda 26. yılında olan derneklerinin dört yıldır başkanlığını yürüttüğünü ifade etti.

Beykoz’daki 34 Giresunlu ilçe, belde ve köy dernekleriyle sürekli olarak iletişim içerisinde bulunduklarını da kaydeden Karakaya, dernek olarak her konuda faaliyette bulunmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

Laflarımı çok özenle, titizlik ile seçerek konuşuyorum

Konuşmasının devamında, geçtiğimiz Aralık ayında yerel basına verdiği bir davet sonrasında bir gazetede çıkan köşe yazısına atıfta bulunarak, sözlerini özen ve titizlik ile seçerek konuşmaya gayret ettiğini belirten Dernek Başkanı Karakaya, bunun sebebini de şu şekilde açıkladı: “ Bir laf konuşuyorsunuz, yedi ayrı gazetede farklı farklı yorumlanmış olarak çıkıyor. Daha ne yapmak gerekiyor, nasıl ikna etmek gerekiyor açıkçası da bilmiyorum. Bu konuda üzüldüğümü ayrıca belirtmek istiyorum. Bizim ağzımızdan ne çıkıyorsa, objektif olarak bunlar yazılsın.”

Şahsi ihtiraslar

“ Kafasının içerisinde birtakım tilkiler dolaşarak, birtakım senaryolar oluşturarak, farklı maksatlar ile haber yapılmasını doğru bulmadığını”kaydeden Dernek Başkanı,       “ bazı arkadaşlarımızın şahsi birtakım ihtirasları beni hakikaten çok üzdü” dedi.

Beykoz halkı çok büyük bir tedirginlik içerisinde

Hasan Karakaya, konuşmasının devamında yerel seçimler bağlamında Beykoz’a değindi. Karakaya, şunları söyledi:“ Önümüzde bir yerel seçim var. Beykoz’da herkes birtakım hesaplar, birtakım senaryolar içerisinde. Beykoz, İstanbul’da, belki de Türkiye’de en fazla problemi olan ilçemiz. Dolayısıyla diğer ilçeler için düşünülen birtakım yöntemlerin Beykoz’da çok tutmayacağını görüyorum. Beykoz halkı çok büyük bir tedirginlik, huzursuzluk içerisinde. 60 yıldır üzerinde yaşadığı, varını yoğunu yatırdığı, sırtında kum taşıyarak, taksitlerle yaptığı gayrimenkullerin maalesef hâlâ sahibi olamamış durumda. Hükümetimiz 2B adı altında birtakım çalışmalar yaptı ancak hâlâ netleşen bir şey yok ve insanlar rahat uyku uyuyamıyorlar.”

Beykoz için gerekirse kellesini ortaya koyacak bir oluşum arzu ediyorum

“O mânâda Beykoz çok önemli. Burada birtakım siyasi düşüncelerden arınıp Beykoz’da gerçekten Beykozlu’ya hizmet edecek, Beykozlu’nun derdiyle dertlenecek, Beykoz için gerekirse kellesini ortaya koyacak bir oluşumun olmasını can-ı gönülden arzu ediyorum.”

İnşallah Beykoz’da Beykoz ve Beykozlu için mücadele eden iyi bir ekip oluşur

Sözlerine“önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan seçimlerin çok önem arz ettiğini” ifade ederek devam eden Başkan Karakaya,  “ inşallah Beykoz’da iyi bir yönetim, iyi bir ekip oluşur ve seçildikten sonra da siyasi gömleğini bir tarafa bırakarak, Beykozlu için mücadele eder diye umut ediyorum” dedi.

Ali Emanet: Vatan tehlikede

Hasan Karakaya’nın ardından söz alan MHP İlçe Başkanı Ali Emanet ise, teşkilat olarak Beykoz’daki siyasi faaliyetlerinin program dahilinde yapılması dolayısıyla, bugüne dek Beykozlu Giresunlular Derneği’ni ziyaret edemediklerini kaydetti. Beykozlu Giresunlular Derneği’nin iki dönem yönetiminde bulunduğunu da hatırlatan Ali Emanet, “ dernekçiliği bildiğini” kaydederek, “ bu işler zor, meşakkatli işler” dedi.

Her derneğe eşit uzaklıktayız

Beykoz’daki yöre derneklerinin ve STK’ların hepsine aynı mesafede bulunduklarına vurgu yapan İlçe Başkanı Ali Emanet, şunları söyledi: “ Bu derneklerin birine az, diğerineyse çok yakın değiliz. Hepsi bizim Beykoz’umuzun zenginliğidir. Hepsini seviyoruz; hepsine çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bizi yanlarında görmek istediklerinde, müsait isek katılıyoruz Katılamadıklarımız da oluyor maalesef. Böyle bir eksikliğimiz olmuş ise de, bundan dolayı özür dileriz. İnşallah bundan sonraki çalışmalarınızda bizim de bir desteğimiz olacaksa, destek vermeye hazırız. Biz, Beykoz’umuzdaki derneklerin hepsinin yanındayız.”

Karakaya’ya yeni görevinde başarılar diledi

Konuşmasının devamında, Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Karakaya’nın İl ve Bölge Dernekler Birliği dönem başkanlığını devraldığını da hatırlatan MHP İlçe Başkanı, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

MHP, Beykoz’un sorunlarına Büyük İskender’in kılıcı olacak

Dernek Başkanı Hasan Karakaya’nın Beykoz’a yönelik temennilerine katıldığını ifade eden Ali Emanet, Karakaya’ya hitaben, “ inşallah temennileriniz gerçekleşir. Bu konuda da bu görevi Allah Beykoz’da MHP’ye nasip eder. MHP’den seçilecek bir Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri bu sorunların hepsini Büyük İskender’in kılıcının kesmesi gibi keser ve bu sorunlara çare olur” dedi.

Vatandaşımızın kafası üç torba kömüre, bir file kumanyaya takılmış

Konuşmasının devamında, “ Beykoz’un sorunlarının saymakla bitmediğini” ifade eden MHP İlçe Başkanı, şunları söyledi: “ Beykoz’da insanlarımızın artık birtakım gerçekleri görmesi lâzım. Çok acı bir durum ki, vatandaşımızın kafası üç torba kömüre, bir file kumanyaya takılmış. İnsanlarımıza gerçekleri izah ettiğinizde, bize, ‘ bunlar bize bunu veriyor, peki ya siz ne veriyorsunuz?’ diyorlar!”

Kimsenin çoluk çocuğunun gemiciği olmayacak!

“ Biz bir yerden bir şey almadık ki, size verelim. Bunların çaresini bulmak için bizi bir seferde iktidar yapacaksınız. Kimsenin çoluğunun çocuğunun gemiciği olmayacak, şirketleri olmayacak, danışman olmayacak! Böyle bir yönetimi Beykoz’da iş başına getirir isek, Beykoz’un sorunlarına çare bulunur.”

Sizin çocuğunuz geri zekâlı mı yani?

“ Beykoz’un sorunlarına çare bulmak da çok zor da değil! Bugünkü mevcut iktidardakilerin çoluğu çocuğu birtakım özellikler ile mi dünyaya geliyor da orada burada köşe başlarını kapıyor? Sizlerin çoluk çocuğu, kusura bakmayın, geri zekâlı mı yani? Yetenekleri onlarınkinden az mı? Belki daha yetenekli ama birileri köşe başını kapmış; kukla gibi oynatıyor milleti. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz Allah nasip ederse.”

Beykoz Belediyesi, birilerinin saltanat süreceği bir yer değil.”

Konuşmasını,“ Beykoz Belediyesi’nin Beylozlular’a yetecek kadar geliri bulunduğunu” ifade ederek sürdüren Ali Emanet,  “ Orası halkın belediyesi; orası birilerinin saltanat süreceği yer değil. İnşallah çare oluruz. Nasıl ki vatan işgale uğradığında Giresunlular iki tane gönüllü alayıyla birlikte Mustafa Kemal’in yanında yer aldılar, o günkü şartlara kıyasla bugünkü şartlar daha kötü; buna ‘dur’ dememiz lâzım. Giresunlu hemşerilerimizin de Osman Ağa’nın gönüllü alayındaki o şuurlu, gönüllü askerler gibi hareket etmesini canı gönülden diliyorum” dedi.

Batıda topraklarımız satılıyor, gençleri Sarıkamış’a götürüyorlar!

Ali Emanet, Sarıkamış’a yapılan gezilere de gönderme yaparak, şu eleştiriyi yaptı: “ Batıda, Akdeniz’de topraklarımız satılıyor; gençliğimizi karda kışta alıp Sarıkamış’a yürütmeye götürüyorlar. Bu, ‘maymuna bak taktiği.’ Batıda toprakları satacaksın, buradan alacaksın gençleri Sarıkamış’a götüreceksin! Bunu yapmaktansa, alın bu gençleri topraklarını sattığınız batıdaki yerlere götürün ve ‘biz buraları, buraları sattık’ deyin. O gençler bakalım ne tepki verecek size?”

Araç sözleşmelerini iptal edeceğiz!

MHP İlçe Başkanı, şu açıklamayı yaptı: “Allah nasip ederse biz bunların çaresi olmak için uğraşıyoruz. Beykoz’daki hânedanı yıkacağız! Kimse, Beykoz’daki fakir fukaranın parasıyla saltanat süremeyecek. Bizim adayımız seçildiği takdirde, beş takım elbiseyle mi geldi; beş takım elbiseyle gider. Orada her müdürün, her amirin altında bir araç olmayacak. AKBİL’ini basar, biner otobüsüne gelir işine, gider evine. O araçların hepsinin sözleşmesini iptal edeceğiz. Belediye Başkanı seçilen arkadaşımız da, gerekirse o da otobüse binip işine gelecek, gidecek. Öyle birkaç milyonluk araçlar kimsenin şeyi değil; kendi parasıyla alsın, binsin, buna lafım yok. Millet fakirlik içerisinde kıvranırken, biz bu gibi şeyleri görmek istemiyoruz Beykoz’da.”

Bir sefer de bizi denesinler, günah değil ya! Allah günah yazmaz!

 “ Vatandaşlarımız inşallah Beykoz’da yerel yönetimde bizi bir denesinler; bakalım vatandaşın parası iyi yerlere mi harcanıyor, kötü yerlere mi harcanıyor? Yerinde mi harcanıyor yoksa yersiz mi harcanıyor? Bir sefer de bizi denesinler, günah değil ya! Allah günah yazmaz! Diğerlerinin ne kadar hakkıysa, bizim de hakkımız.”

Halkımız dünyaya midesinden değil, beyninden bakmalı

MHP Beykoz İlçe Teşkilatı başkanı Ali Emanet, konuşmasını şu sözler ile noktaladı: “Vatan tehlikede. Birtakım gizli hesaplar var. Gizli hesaplar, tabii açıklanmıyor. Sorulduğunda ise ‘uygulamada görürsünüz’ deniliyor vatandaşa. Memleketin, milletin menfaatine ise bunu saklamanın bir anlamı yok. Mutlaka tuzak bir şeyler var ki, saklanıyor. Halkımızın tuzaklara gelmemesi lâzım. Biz MHP olarak halkımızın dünyaya midesinden değil, beyninden bakmasını bekliyoruz. Vatandaşımızın duyarlılık göstermesini bekliyoruz; bu, inşallah gerçekleşir.”

MHP İlçe Teşkilatı’nın Beykozlu Giresunlular Derneği ziyareti, yönetim kurullarında görevli üyelerin de söz almalarıyla sohbet şeklinde devam etti.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..