Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

14 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

MHP İzmir'den harekete geçti

MHP İzmir'den harekete geçti
 

Artık ülke seçim atmosferine girdi ve siyasi partiler olabildiğince hızlı hareket etmeye, halkla buluşmaya özel çaba gösteriyor. 

12 Haziranda seçim bildirgesini hazırlayarak kamuoyuna sunan MHP bu alanda da diğer siyasi partilerden erken davranmayı başardı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçimlerde başarılı olmanın yolunun alanlara inmekten ve halkla kucaklaşmadan geçeceğini kavramış olacak ki yaklaşık bir aydır il il, ilçe ilçe dolaşmakta, partinin seçim beyannamesini halka anlatmakta, AKP’nin yeniden iktidar olması halinde Türkiye’de büyük sıkıntılar yaşanacağını vurgulayarak halkı uyarmaktadır. 

Sayın Bahçeli “özel önem verdiği” İzmir’e de bu hafta sonunu ayırmış, İzmir’in ilçe ve beldelerini gezerek özellikle çiftçinin, esnafın sorunlarını ele alarak, iktidar olmaları halinde işçiye de, esnafa da, çiftçiye de nasıl sahip çıkacaklarını anlatmıştır. 

Bahçeli’nin İzmir’de ki son durağı Buca ilçesi oldu. 620 bine yaklaşan nüfusuyla İzmir’in en büyük metropol ilçesi olan Buca’da MHP Buca İlçe binasın açılışını yapan Bahçeli, yaklaşık 7-8 bin kişilik kalabalık bir topluluğa hitap ederek “İktidar olmaları halinde AKP iktidarından hesap soracaklarını, özellikle de TOKİ’yi mercek altına alacaklarını vurgulaması ise dikkat çekiciydi. 

Buca’da başta İlçe Başkanı Ali Karakuş ve Yönetimi iyi bir çalışmaya imza atmış, ”bindirme olmayan büyük bir kalabalığı toplamayı başarmış olması ise MHP’nin özelliklede Buca’da 12 Haziran seçimlerinde başarılı olacaklarının işaretlerini vermektedir. 

MHP 2007 seçimlerinde her iki bölgeden ikişer milletvekili çıkarmış, 12 Haziran 2011 seçimlerinde ise bu sayıyı en az ikiye katlamayı hedeflemektedir. 

MHP’ye yakın çevrelerden alınan bilgilere göre MHP grup Başkan Vekili Oktay Vural ve Şenol Bal’ın birinci bölgeden ilk iki sırayı yine alacaklarına kesin gözüyle bakılmaktadır. Üçüncü sıra için ise yine İzmir dışından bir aday (ki bu Sincan ağır ceza reisi Osman Kaçmaz olabilir) olabilir. Dördüncü sıranın en güçlü adayı ise eski Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi, istifa etmeden öncede MHP İzmir İl Başkan Vekili Turan Gündoğan’ın olması kuvvetle muhtemel görünmektedir. 

MHP’den Milletvekili Adayı olan Turan Gündoğan her şeyden önce ilçe teşkilatları tarafından istenen, özelliklede Buca ve Konak ilçelerinde açıkca desteklenen bir aday olması, kendisinin yıllardır İzmir’de oturması ve siyaset yapması Gündoğan’ın şansını diğer aylara göre daha çok öne çıkarmaktadır. 

MHP genel merkezi İzmir’e “özel önem vermenin” yanında İzmir’le özdeşleşmiş, oy potansiyeli yüksek yerli adayları mutlaka dikkate almak zorundadır. İzmir Birinci seçim Bölgesinde MHP başarılı olmak istiyorsa Turan Gündoğan gibi İzmir’e mal olmuş, özellikle de 320 bin seçmeni bulunan Buca’da taraflı tarafsız herkes tarafından sevilen sayılan Turan Gündoğan’ı dikkate almak zorundadır. 

MHP İzmir’in ikinci seçim bölgesine gelince; Eski Sanayı bakanı A. Kenan Tanrıkulu yine bu seçimlerde de birinci sırayı alacak gibi gözükmektedir. 

İkinci sıranın şu anda görülen en güçlü adayı ise, MHP eski il başkanı D. Müsavat Dervişoğlu’nun yer alacağı söylenebilir. 

2007 seçimlerinde bu bölgeden ikinci sırayı alarak meclise gönderilen emekli Korgeneral Necati Özgen Paşa’nın bu seçimlerde İzmir’den başka bir bölgeye kaydırılacağı ve yerine yine bir Paşa olan Engin Alan Paşa’nın iki ya da üçüncü sıradan aday gösterileceği gelen duyumlar arasındadır. 

MHP Genel Merkezi geçmiş seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her iki bölgeden de ilk iki sıraları “kontenjandan” listeye koymakta, diğer sıralar ise İzmir’in yerel siyasetçilerine bırakılmaktadır. 

Bu yapılanma ise MHP’nin İzmir’de zaman zaman sıkıntı yaratmış, İl yöneticileri kendi yöresel adaylarını listelerde “seçilebilecek sıralarda yer bulamamanın" sıkıntısını da yaşamıştır. 

MHP’nin İzmir’deki yerel adaylarına baktığımız zaman birçok değerli isim göze çarpmaktadır. Örneğin yukarda bahsettiğim Eski il başkanı D. Müsavat Dervişoğlu, Eski İl Başkan Vekili Turan Gündoğan, bu isimlere ilave olarak yine eski il yöneticisi Hasan Zerek, 9 Eylül üniversitesi İktisat Fakültesi Kürsü Başkanı Prof. Dr. Recep Kök ‘de MHP’nin İzmir’de ki güçlü adayları olarak dikkat çekmektedir. 

Sonuç olarak; MHP İzmir’de gerçekten başarıyı yakalamak istiyorsa siyasi çalışmaların yanında halkın beğenisini kazanan, gerçekten İzmirliler tarafından sevilen sayılan D. Müsavat Dervişoğlu ve Turan Gündoğan gibi isimleri de dikkate almak zorundadır. 

 

Sonsuzluk (Osman Özeker) 14.03.2011 

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..