Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '15

 
Kategori
Siyaset
 

MHP ne istiyor?

MHP ne istiyor?
 

Milliyetçi Hareket Partisi


AKP'nin 12 yıllık iktidarında ne zaman en zora düşse ilk omuz atan MHP olmuştur. Yani şimdi esip gürlediklerine bakmayınız çünkü Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı seçiminde, türban yasağının kaldırılmasında ve şimdi koalisyon çalışmalarında. Gül'e oy verdiler seçtirdiler bu işin kaymağını kim yedi ? Akp yedi. Türban yasağını kim kaldırdı diye sorun dışarda insanlara herkes Akp diyecektir. Eee tek başına mı kaldırdı bu yasağı tabiki hayır fakat bu işin kaymağını gene onlar yedi. Koalisyon çalışmaları başlıycak önümüzdeki günlerde ve Mhp'nin tavrına bakalım. Akp ile yapmam diyor, Hdp'nin içerden ve dışardan desteğini kabul etmem diyor yani özetle ben hükümette yer almayacağım ben bu ülkeyi yönetmek istemiyorum diyor.
 
Devlet Bahçeli'nin seçim dönemlerinde dahil hiç ağzından "biz iktidar olduğumuzda şöyle yapacağız" diye bir cümle duydunuz mu ? Ben duymadım. CHP'nin seçim beyannamesinin rakamlarını değiştirerek, kürt meselesine dokunmadan, Ankara'nın ötesine geçmeden, kadınlara ve gençlere yer vermeden, biat kültürü ile parti içinde kim muhalefet etmeye sivrilmeye başladığında partiden ihraç etmeye yeltenerek, iktidar hedefi olmadan seçime giriyorlar. Yahu bunların hayalleri bile kısır en yüksek hedefi ana muhalefet olmak. Kendilerine düşman (HDP) yaratarak siyasi çıkar elde etmek istiyorlar. Bu zihniyet 70'lerde bitti o zaman düşman solculardı bugün kürtler olarak gösterilmek isteniyor. Bu zihniyetin kimseye hiçbir faydası olmayacaktır.
 
Kürt sorunu Akp ve Hdp'nin çözebileceği bir husus değildir. Bu konu ancak MHP ve HDP'nin karşılıklı diyolog kurarak çözebileceği bir konudur. Mhp'nin 3 yaşında ben konuşmam tavrı çocukça bir yaklaşımdır. Eğer bu süreçle ilgili endişelerin varsa oturur konuşursun, Mhp bir kez daha çözümsüzlüğün adresi olmamalıdır. O masaya oturmak sizi hain yapmayacağı gibi oturmamak da kahraman yapmayacak o yüzden diyorum ki en azından çözüm adına farklı adımlar atılabilir.
 
Mhp bu fırsatı da elinden kaçırırsa daha çook uzun süre hükümet etme ihtimalini mumla arayacaktır. CHP açıkça Bahçeli'ye önce sen Başbakan ol diye çağrı da bulundu anlayamadığım nokta %16 oyla başbakan olma fırsatı var elinde ve bunu istemiyorsun. Bu hareket sana oy verenlere saygısızlık ve haksızlıktır. Madem başbakan olmayı istemiyordun o zaman seçime girmeyecektin. Olay atar yapmakta değil halkın sana verdiği görevi yerine getirmektir. Bencilce atılan her adım Akp'nin işine gelecek bak bunlarla koalisyon kurulmuyor diyip ülkeyi erken seçime götüreceklerdir. Ve seçim süreci boyunca bunu siyaset malzemesi yapacaklar ve meydanlarda ağlayacaklar, sızlayacaklar ve oy vermezseniz ülke krize gidecek yaygarasını koparacaklardır. 20 milletvekili eksiğini bu şekilde kapatmaya uğraşacaklar bunu görmek için uzman olmaya gerek yok. MHP seçmenine açık çağrımdır; kendi partinize ayarı kendiniz verin. Bizi tekrar Akp bataklığına mecbur bırakmayın bunun vebali sizinde boynunuza olacaktır !
 
Yazar: Uğur Büyük
 
Toplam blog
: 56
: 985
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. ..