Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

03 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

MHP'nin seçim beyannamesi

MHP'nin seçim beyannamesi
 

MHP Genel Başkanı Bahçeli geçtiğimiz hafta tüm il, ilçe, belde teşkilatları ve belediye başkanları, meclis üyelerinin büyük bir kalabalıkla katıldığı toplantıda 2011 Haziran ayında yapılacak milletvekilliği seçimleri nedeniyle partisinin seçim bildirgesini açıkladı. 

“Sesime kulak ver Türkiye, Ses ver Türkiye” sloganı ile de Türk milletinin bu seçimlerde partisine kulak vermesini istedi. 

MHP’nin seçimlere yaklaşık beş ay kala özenle hazırladığı seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaşması, iktidara geldikleri takdirde “neler yapacaklarını” toplumla paylaşması MHP adına “olumlu” bir adım olmuştur. 

Kamuoyuna sunulan “seçim bildirgesi” nin özenle hazırlandığı ve Türkiye gerçeklerine uygun olarak sorunların ortaya konulduğu, çözüm yollarının da bir bir ortaya konulduğu görülmektedir. 

MHP tarafından çok titiz bir çalışma sonrası özenle hazırlanan ve vaat edilen konularla ilgili kaynakları da belirtilen birçok sorunun çözümü ortaya konulmuş, sandığa giden vatandaşın MHP’yi neden tercih etmesi gerektiği açıkça dillendirilmiştir.. 

MHP’nin üniter yapı, cumhuriyet, tek bayrak, tek dil, hukukun üstünlüğü, laiklik ve terör konusundaki görüşleri bugüne kadar toplumun büyük bir kesimi tarafından bilinmekte, MHP’nin “Türk milletinin teminatı olduğu” MHP’siz bir meclisin ise olmaması gerektiği her kesimin fikir birliği ettiği bire konudur. 

Bu açıdan bakılınca MHP 12 Haziranda yapılacak genel seçimlerde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “iki partili meclis” talebine rağmen meclisteki yerini mutlaka alacaktır. 

Ben bugün değerli okuyucularıma MHP’nin seçim bildirgesinden önemli bulduğum daha çok ekonomik, sosyal sorunlara yönelik ortaya koyduğu taahhütlerinden kısa bir özet yapmak istiyorum. 

· Yoksulluk ve işsizlik 

· Her yıl 700 bin istihdam sağlanacak. 

· Muhtaç durumdaki her aileden bir kişiye iş verilecek, iş sağlanıncaya kadar her aileye 320 TL Aile Sigortası Yardımı yapılacak. 

· Muhtaç ailelere aylık Hilal Kart verilecek, bu kartlarla harcama sadece oturduğu mahalde, (ilçe, belde) kullanılacak. 

· Kamuya ait atıl araziler fakir halkın kullanımına verilecek, Özellikle Güneydoğuda ki sınır bölgelerinde mayından temizlenen araziler yöre halkına organik tarım yapmak üzere verilecek. 

· Yaşlılara verilen aylıklar arttırılarak aynı zamanda “Yaşlı Bakım Evleri” kurulacak. 

· ÇALIŞANLARA YÖNELİK TEDBİRLER: 

· Çalışanlara ekonomik büyümeden de pay verilecek. 

· Asgari ücretten vergi alınmayacak, çalışanların gelirlerinin “asgari ücret kadarı” vergiden muaf olacak. 

· Kadrolu olmayan geçici ve sözleşeli öğretmenlerin tamamı kadroya alınacak. 

· Kamuda çalışan tüm taşeron elemanları devlet kadrolarına alınacak. 

· Emeklilere her yıl bir maaş tutarında ikramiye verilecek 

· Emeklinin maaş artısı genel enflasyona göre değil, hayat standartlarını dikkate alan özel endeksle tespiti yapılacak. 

· ÇİFTÇİ VE HAYVANCILIK: 

· 12.5 milyar TL tarıma desek sağlanacak. Besi hayvancılığına destek arttırılacak,  

· Küçük çiftçilere destek vermek üzere gübre, ilaç, tohum, fide ve mazot gibi girdilerden ÖTV ve KDV kaldırılacak. 

MHP’nin seçim beyannamesinde Esnaf ve Sanatkârlara, Engelli vatandaşlarımıza, kadın ve çocuklara, Gençlere ve öğrencilere, şehit yakınlarına ve gazilere, sağlık hizmetlerine, iş dünyasına yönelik birçok yeni öneriler ve taahhütler ortaya konulmuştur. Bu konularla ilgili detaylı bilgileri ise burada sunmam uzun zaman alacağından değerli okuyucularımdan merak edenlerin WWW MHP Genel Merkezi Web sayfasından detaylarını görebileceğini belirtmek istiyorum. 

MHP Kamuoyuyla paylaştığı ve iktidara geldiği takdirde uygulamaya koyacağı projelerini gerçekleştirmek için gerekli olan kaynakları nereden bulacak?. 

MHP taahhütlerini hayata geçirmek için 73.milyar 570 milyon TL lik bir mali kaynağa ihtiyaç olduğunu bu kaynağında 9 ana başlıkta sağlanacağını kamuoyuna açıklamıştır. 

*Devlet harcamalarından %10 tasarruf sağlanaak9.9 milyar TL,  

*Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması 23 milyar TL,  

*kayıt dışı istihdamın 25 azaltılmasının getirisi 2, 8 milyar L; 

*Terörün kazınması sonucu getirisi 3 Milyar TL; 

*İç ve dış borçlanma faizin bir puan düşürülmesi sonuc8u getirisi5.1 milyar TL; 

*Sağlık, Sosyal Güvenlik ve sosyal yardımlarda kaçakların önlenmesinin getirisi 3, 5 Milyar TL; 

* Kamu ihalelerinde %1 pay alınması 1 Milyar TL; 

*Savunma harcamalarında %5 kısıntı 610 milyon TL,  

*Ekonomide %7 büyüme sağlanarak getirisi 24 milyar TL. 

İşte MHP’nin seçim beyannamesinde yapacağı icraatları ile ilgili Mali Kaynak Bilançosu .Hiç kimse MHP ye “atıyorsun, nereden bulacaksın bu kadar parayı” diyemeyecek, paranın kaynakları da halka birer birer sunulmuştur. 

2011 de genel seçimlere giderken MHP beklide ilk defa seçim beyannamesinde “iktidara geldikleri takdirde yapacaklarını” kamuoyuna bu kadar net ve kaynaklara dayandırarak somut çözümler ortaya koymuştur. 

Artık geriye bir tek şey kalıyor. MHP kadroları var güçleri ile MHP’nin bana göre çok olumlu bulduğum bu projelerini sokak sokak, ev ev halka anlatmak ve halkın desteğini almaktır. 

Aksi takdirde projeleriniz ve Türkiye’ye bakış açınız ne kadar gerçekçi olursa olsun kendinizi halka iyi anlamadığınız takdirde beklenen başarı gelmeyecektir. Hele hele Basın ve medyanın %80 nin AKP baskı ve kontrolünde olduğu bir Türkiye’de derdinizi “birebir” anlatmak zorundasınız. 

2011 Genel seçimlerinde tüm siyasi partilerimize başarılar dilerken, kavgasız ve seviyeli bir seçim yaşamamızı da diliyorum. 

Osman Özeker 03.02.2011 

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..