Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

MHP VE KURULTAY SÜRECİ

MHP VE KURULTAY SÜRECİ
 

Geçtiğimiz genel seçimlerden sonra MHP’de hayli sıcak saatler yaşanmıştır, yaşanmaya da devam etmektedir. Öyle ki 1 Kasım seçimlerinde büyük oranda oy ve vekil kaybedilmesi dolayısıyla parti içi  muhalif grup harekete geçmiş, parti yönetimine olağanüstü kurultay çağrısında bulunmuştur. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli, 543 imza toplanmasına rağmen çağrıları reddetmiştir. Ve konu mahkemeye taşınmıştır. Açılan bu kayyum davasında ise muhalif grubun isteği yerinde bulunmuş, olağanüstü kurultaya gidilmesine karar verilmiştir.

Açıklanan bilgilere göre Aksaray eski İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in çağrı heyeti "asil üyesi", MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ı ise "yedek üye" olarak atanmıştır. Ve "Davanın kabulü ile olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebinin kabulü ile açılış ve yoklama kongre divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, Milliyetçi Hareket Partisi'nin tüzüğünün 63. Maddesinin 4. Fıkrasının bu toplantılarda büyük kongre delegelerinin en az 20'de 1'inin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir, olağanüstü toplantılarda genel başkan merkez yönetim kurulu ve merkez yönetim disiplin kurulu seçimi yapılabilir şeklindeki teklifi görüşülüp ve karara bağlamak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacıyla toplantı çağrısı yapmak üzere Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in görevlendirilmelerine." Denilerek karar açık bir şekilde duyurulmuştur. Sonrasında da mevcut yönetim üst mahkemeye gitme kararı almıştır.

Bunun üzerine mahkemeden aldığı emre göre hareket eden muhalifler kurultayı gerçekleştirmek üzere bir araya gelmişlerdir. Ancak genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ aralarında bulunduğu muhalif kanat kurultayın yapılması planlanan otelin önüne geldikleri halde Polis barikatları nedeniyle içeriye girememişlerdir. Ve bir basın bildirisi düzenleyerek ayrılmak zorunda kalmışlardır. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu  tarafından okunan bildiride, şu görüşlere yer verilmiştir: "Ancak tanık olduğumuz üzere MHP Genel Merkez yönetiminin talebiyle  AKP hükümetinin yönetimi altındaki kolluk kuvvetleri bizlerin kongre salonuna  girmemizi ve kongremizi icra etmemizi cebren engellemektedir. Dün ülkücü iradeye  mahkeme kapılarını gösterenler, 'yargı kararlarına saygılıyız' diyenler, bugün  hem MHP delegelerinin olağanüstü genel kurul isteğinin meşru ve hukuka  uygunluğunu tescil eden Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararını hem de Gemerek  Asliye Hukuk Mahkemesinin etik ve hukuk dışı kararının icra edilmesini iptal eden  Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararını kolluk gücüyle engellemektedirler.  Bugün Türk demokrasisi ve hukuk devletinin temelleri sarsılmıştır. 150 yıllık  zorlu mücadelelerle elde ettiğimiz tüm hukuk kazanımlarımız iktidarın siyasi ve  fiili müdahalesi ile bertaraf edilmiştir.'' denilmiştir. Ve Yargıtay'dan çıkacak kararın bekleneceği ifade edilerek geriye dönülmüştür.

Akabinde belirtildiği üzere konu Yargıtay’a taşınmış, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği tüzük kurultayına ilişkin karar onamıştır. Ve bu verilen ‘’onama’’ kararının ardından yeni bir döneme girilmiştir. Zira MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay için 10 Temmuz’u işaret ederken, çağrı heyeti ise “Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kendilerine verdiği yetkiyi baz alarak” tüzük kurultayı için başka bir tarih belirlemeye hazırlanmaktadır. Dolayısıyla yaşanılan bu süreç konuyu içinden çıkılmaz başka bir noktaya daha taşımaktadır.

Evet, son dönemde MHP’de yaşanılanlar kabaca yukarıda anlattığım gibidir. Bundan sonra parti içinde, kurultay konularında ve mahkemesel süreçlerde neler yaşanacak hep birlikte izleyelim, görelim. Umarım her şey adil, olması gereken ve MHP'ye yakışan şekilde çözüme kavuşturulur.

 

 

 
Toplam blog
: 34
: 198
Kayıt tarihi
: 11.08.15
 
 

Bolu'luyum. 24.09.1984 doğumluyum. Özel bir şirkette muhasebe satış memuru olarak çalışıyorum. Ya..