Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Mide bulantısı…

Mide bulantısı…
 

Mide bulantısı son derece can sıkıcı bir rahatsızlıktır. Ağızdan alınan her şeyin ilk durağı mide olduğundan çoğunlukla bulantının sebebini hemen anlayamazsınız. Sizi kemirir, gününüzü zindan eder. Görünürde bir şey olmadığı için çevrenize anlatmanız da zordur. Yanlış anlaşılma olanağınız fazladır. Bulantının rahatsızlığından gelen yüz buruşturmanızı çevredeki insanlar çok kolay kendileri için yapılmış sanıp alınabilirler. Böyle zamanlarda eve kapanmak, kimseyle görüşmemek, dünyadan irtibatınızı kesmek istersiniz. Kimbilir mide bulantısı virüsünün beklide asıl arzusu budur.

Yaşadığımız şu son dönemde de mide bulantısı virüsleri hayatımızı zehir etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Özellikle 2007 den beri kurutamadığımız bir bataklıktan ürediğini düşündüğümüz mide bulantısı virüslerinin telekulak versiyonu, sadece midemizi bulandırsa neyse de dayanamayan bazı insanların intiharlarına bile sebep oldu. Yöntem son derece basit. İlerde işine yarayacağını düşündüğün kişinin özel hayatına gir, hatta yatak odasına tecavüz et. Dişe dokunur bişey bulamazsan aldığın kayıtların üzerinde oyna, montajla, zamanı gelince insanlaın midesini bulandır.

Son dönemde o kadar aleni, ve arsızca bu sahneler ortaya konuyor ki, insan ister istemez her olayı bir kurgu, bir bulantı virüsü olarak görüyor. Sayın Deniz Baykal ile ilgili iğrenç iddia da işte böyle mide bulandırmak isteyenlerin bir komplosu diye düşünüyoruz.

Mide ulantısı üreticileri sırf politikada değil tabii ki. Sporda, özellikle insanların çok itibar ettiği futbolda da boy gösteriyor. Aynı bataklıktan gelen virüs önce mideleri oradan da zihinleri bulandırıyor.

“Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek, şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek Ankaragücü-Fenerbahçe maçı öncesi futbol gündeminde deprem etkisi yaratacak açıklamalar yaptı. Kanaltürk’te dün gece yayınlanan Telegol programına telefonla bağlanan Gökçek, Ankaragücü’nün Arjantinli oyuncusu Ariel Esteban Broggi’ye şike teklif edildiğini ileri sürdü. Gökçek, futbol gündemini uzun süre meşgul edecek şu açıklamayı yaptı: “İspanya’dan, Arjantinli futbolcumuz Broggi’yi arayan birileri, ‘Fenerbahçe maçının ilk 15 dakikasında kırmızı kart görürsen, sana 200 bin Euro vereceğiz’ teklifini yapmış. Oyuncumuz bu teklifi kabul etmediği gibi, kulüp yöneticilerimizi ve takım arkadaşlarını durumdan haberdar etmiş. Oyuncumuzu arayanlar, ev adresini de istemişler. Broggi kendisini arayanların kim olduğunu bilmiyor.”

Konu ile ilgili haber bu. Doğru mu? Belli değil. Kanıt var mı ? Yok. İspatlayabilir misiniz? Hayır. O zaman kimse kusura bakmasın ama bu tür haberler sadece mide bulandırmaya yönelik basit oyunlardır. Kendinizi istediğiniz kadar koruyun, mideniz bulanacak. Oysa o sayın beyefendinin yaptığı ve ortaya saldığı bir bulantı virüsü var ki kanıtlı, ispatlı. Ne midir? Melih Gökçek teamüllere aykırı hareket ederek ikazlara rağmen Fenerbahçe taraftarı için ayrılan 1100 bileti kulübe vereceğine internet üzerinden sattı. Biletler kulübe verildiğinde kulüp oraya giden taraftarları bileceğinden, herhangi bir provokasyon ihtimali çok zayıf oluyordu. Şimdi ise, ne malum o kişinin militanları Fenerbahçe taraftarı gibi o tirübünlere gelip olay çıkarmayacağı, nereden biliyorsunuz?

Melih bey şike iddiaları ile gündem olmaya çalışacağına bu yanlışı bilerek neden yaptı, bir cevabını versin. Bu gün o tirübünde bir olay çıkarsa sebebi kim olacak acaba?

Geçen hafta da Galatasaray / Bursaspor maçı için ağzı olan konuştu. Hatta şimdiden Beşiktaş’ın gelecek hafta son maçı Bursaspor’a isteyerek vereceği konuşulmaya başlandı bile.

Midem bulanıyor…

09/05/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..