Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mide bulantısına iyi gelen yiyecekler

Mide bulantısına iyi gelen yiyecekler
 

mide bulantısı


Yaşanan mide bulantılarının mide bulantısına iyi gelen yiyecekler aracılığıyla ortadan kaldırılıp midenin rahatlatılması mümkündür. Mide bulantısına iyi gelen yiyecekler herkeste aynı etkiyi göstermeye bilir. Bu yüzden bulantıya neden olan durum saptandıktan sonra hangi yiyeceğin daha uygun olduğu tayin edilmelidir. Bazı durumlarda tüketilen besinler de mide bulantısını geçiremez. Bu tip durumlarda mide bulantısının altında ciddi sorunlar aranmalı ve bir doktora gidilmelidir. Uzun soluklu mide bulantılarının bazı sindirim sistemi problemlerinin habercisi olması muhtemeller arasında yer almaktadır.

Mide bulantısına iyi gelen yiyecekler zaman içerisinde yapılan gözlemler sonucunda tayin edilmiştir. Bu yüzden bahsi geçen yiyecekler özel bir durum yoksa neredeyse her kişide aynı olumlu etkileri gösterir. Sizler de şiddetli mide bulantılarından yakınıyorsanız gelin hep birlikte hangi yiyeceklerin mide bulantısına iyi geldiğini öğrenelim.

Nane: Kaynatılıp çay şeklinde demlenen nane mide bulantısı için aşırı derecede idealdir. Fazla miktarda tüketilmesi mide ekşimesi gibi durumlara neden olabilir.

Karanfil: Hoş kokusu ile bilinen karanfil mide bulantısını geçirmek için çay şeklinde demlenerek tüketilir.

Su: Vücut yeterli miktarda su almazsa mide bulantısı meydana gelir. Bu yüzden kişilerin gün içerisinde en az 2,5 litre su içmesi gerekmektedir.

Zencefil: Tadı aşırı derecede kötü olsa da zencefil gerçekten de mide bulantısını yok etme konusunda etkilidir. Eğer tadı çok acı geliyorsa içerisine az miktarda baş koyarak zencefili tüketebilirsiniz.

Temiz havaya çıkmak mide bulantısını büyük oranda geçirir. Ciğerlerinizi oksijenle doldurmak için temiz havaya çıkın. Emin olun bir süre sonra problem olarak gördüğünüz mide bulantısı ortadan kalkacak.

Kaynak: mide bulantısına iyi gelen yiyecekler

 
Toplam blog
: 12
: 1086
Kayıt tarihi
: 14.10.14
 
 

Sakarya Üniversitesi bünyesinde yer alan Mühendislik fakültesinin gıda mühendisliği bölümünden me..