Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mide dostu yiyecekler!

Mide dostu yiyecekler!
 

Toplumlar geliştikçe, buna bağlı olarak yeme alışkanlıkları değişiyor.

Bu da insanların midesi ile ilgili sorunlarını arttırıyor.

Bu dertten muzdarip birisi olarak önce doktora gittim. Birkaç ilaç verdi. Her gün kullanmama rağmen, olumlu bir sonuç alamadım.

Kendi imkânlarımla araştırmaya başladım. Bu konuda çıkan gazete haberlerini, internet üzerinden sağlık sitelerini, aktarları vs. dolaşarak araştırmamı sürdürürken, aşağıdaki bilgilere ulaştım.

Gelin bu bilgileri sizinle de paylaşalım.

Mide yanması problemi ile ilgili olarak araştırmamda öne çıkan yiyecek maddeleri;

Mide yanmasından şikâyetçiysek, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri tüketmeliymişiz.

Mide yanması zaman, zaman hepimizin şikâyet ettiği bir sorundur.

Ancak bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak mümkünmüş.

Öncelikle yeme alışkanlığımızı değiştirmek gerekiyor ve yemekleri az, sık, sık olacak şekilde tüketmek gerekiyormuş.

Sonra yavaş, yavaş yemek gerekiyormuş. Ve de iyi çiğnemek.

Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat etmemiz gerekiyormuş.

Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmamak gerekiyormuş.

Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmamak gerekiyormuş.

Alkol ve sigaradan da mümkün olduğunca kaçınmak gerekiyormuş.

Neler yiyebilir mişiz?

Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korurmuş.

Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih etmeliymişiz. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapabilirmişiz.

Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıymış. Patatesi soyup kati meyve presinde suyunu sıkıp, su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp içebilirmişiz.

Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanmalıymışız.

Maden suyu: Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyormuş.

Ispanak: Ispanağı buharda pişirmek ya da haşlayarak tüketmek gerekiyormuş.. Taze yapraklarını salata olarak yiyebilirmişiz.

Zeytinyağı: Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyormuş.

Muz: Mideyi seven meyvelerin basında geliyormuş. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilirmiş. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyormuş.

Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyormuş.

Deneyin faydasını göreceksiniz.

Özellikle Elma Sirkesi, Maden Suyu, çiğ Patates suyu, haşlanmış Karnabahar benim ilk tercihlerimdi.

Bu yiyecekler sayesinde kimyasal ilaç kullanımından vazgeçtim.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..