Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Mide rahatlatıcı mucizevi besinler

Mide rahatlatıcı mucizevi besinler
 

Bir gün önce yemeği fazla mı kaçırdınız, o zaman bu besinlerin mucizevi etkilerine inanamayacaksınız.


Tatlı krizlerine karşı koyamadığımızda, arkadaşların ısrarıyla içkiyi fazla kaçırdığımızda, ‘fast-food’ menülerinden gözümüzü alamadığımızda hangimiz aynı suçluluk duygusunu yaşamıyoruz ki? Sonrasında pişmanlık ve mide rahatsızlığı yaşamamak için ertesi gün daha kontrollü içmek ve yemek gerekiyor. İşte, mideyi rahatlatıcı özelliği bulunan yiyecek ve içecek önerileri...

Böğürtlenli Yoğurt
Her ne kadar ilk etapta iştah açıcı bir fikir gibi gelmese de metabolizmanızı harekete geçirmek için ertesi gün kahvaltı etmek şart. Ancak kahvaltıyı hafif tutmak, midenizi de rahatlatacaktır. Bunun en kolay ve mucizevi yöntemlerinden biri yoğurt yemek. Kahvaltınızı renklendirmek için böğürtlen güzel bir seçenek olabilir. Yoğurt, içeriğindeki faydalı laktobasil bakterileri sayesinde dengenizi korumanıza yardımcı olurken, şekerli gıdalar ve alkol ile tetiklenen bağırsak iltihabının azalmasına yardımcı olur.

Yeşil çay
Sabah hafif bir enerji yüklemesine ihtiyacınız varsa, bir yudum yeşil çay size yardımcı olacaktır. Özellikle demleyerek hazırlanan yeşil çay antioksidan bakımından zengin içeriğiyle, toksinlerin neden olduğu hücre hasarını önlemeye yardımcıdır. Bir gün önce tatlı ve alkol kontrolünü kaybettiğinizi düşünüyorsanız, yeşil çayın kan şekeri seviyesini stabilize etmede rol aldığını gösteren pek çok araştırmanın mevcut olduğunu söylemek mümkün.

Su
Kafein içeren diğer içeceklerin yanı sıra gün boyunca su içmenin önemini bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Vücudun nem ihtiyacını karşılama özellikle aşırı tüketimin olduğu geceden sonra oldukça önem taşıyor. Su, toksinlerin atılmasında, sindirime yardımcı olmada ve gaz kaynaklı mide şişkinliklerinde en önemli silahınız olmalı.

Sebzeli-yumurtalı omlet
Yüksek proteinli yumurta, toksini alkolden (asetaldehit) parçalayan imano asit içerir. Ispanak ve domates gibi lif bakımından zengin sebzeler de şişkinliğin ve sindirim zorluğunun idrar yoluyla ortadan kaldırılmasına izin verir. Yağlı gıdalar, gıdanın geçişini ince bağırsağa doğru yavaşlattığından omletinizde peyniri ve pastırmayı atlayın. Çünkü bunlar da  yine şiykinlik, gaz ve kramp sıkışmasına yol açabilen yiyeceklerdir.

Zencefil ya da nane çayı
Rahatsız edici şişkinlik, ağrılı mide krampı ve şiiddetli hazımsızlık yaşıyorsanız, zencefil veya nane çayı bu şikayetlerinize en iyi çözüm olacaktır. Bu iki yatıştırıcı çay, hem antispazmatik hem de sindirim sisteminizdeki kasları rahatlatmaya yardımcı etki gösterir. Böylelikle gazın daha kolay geçmesine izin vererek keskin bıçak ağrılarını engeller. Ayrıca kafein içermiyor olmaları da vücudun su alımına olumlu katkı sağlar.

Muz
Gerçekten alkolü fazla kaçırmışsanız, muz, hindistancevizi ve patateste bulunan potasyum mineraline de kaybetmişsiniz demektir. Bu nedenle vücudunuzun kaybettiklerini geri yüklemek zorundasınız.

Yulaf ezmesi
Kötü bir yemeğin ya da alkolün ardından kendinizi kötü hissediyorsanız, kahvaltı için dilimlenmiş armutlarla kaplı bir yulaf ezmesi, yumurta ve yoğurttan daha akıllıca bir seçim olacaktır. Üstelik bir kombinasyon sağlıklı liflerle dolu olduğundan, mide dostu olarak bilindiğinin de altını çizmekte fayda var.
Su zengini meyveler

Greyfurt, portakal, şeftali ya da ahududu…                                                                                               Siz de su içmekte zorlananlar grubundaysanız, bu meyveler size hem şeker komasından çıkmanızda yardımcı olur hem de vitamin ve mineralleri yeniden depolama görevi görür.

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..