Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Midenizin rahatı için cep telefonunuzu kapatın!

Midenizin rahatı için cep telefonunuzu kapatın!
 

Mersin Pozcuda Salih Usta Tantuni ve Biftek


İlginç fikirleri ile gündeme gelen araştırmacı-yazar Ertuğrul Şahin, özellikle kalabalık ortamlarda yemek yerken cep telefonlarının kapalı olmasının faydalı olacağını düşünüyor.

Şahin, elektromanyetik dalgaların, vücuttaki minerallerin yapısını bozabileceğini öğrendiğini belirterek şunları söyledi: “Mineraller, vitaminlerin ihtiyaç duyulan bölgeye ulaşmalarını sağlarlar, elektromanyetik alanlar tarafından yapısı bozulan mineraller görevlerini sağlıklı yerine getiremeyecekleri için beslenme de sağlıklı olamayabilir”.

Bu konuya dikkat çekmek için Mersin Pozcu’da bulunan Salih Tantuni ile bir çalışma başlatan Ertuğrul Şahin, hem bölgenin geleneksel lezzeti tantuniye ve hem de bu konuya dikkat çekeceklerini belirterek, “midenizin rahatı için yemek yerken cep telefonunuzu kapatın” sloganını hayata geçirmeye çalışacak.

Salih Tantuni işletmesinin sahibi Salih usta ise, müşterilerine en kaliteli hizmeti vermek için sürekli bir çaba içerisinde olduğunu ve bu amaçla ISO 9001:2008 ve ISO 22000:2005 belgelerini de aldığını belirtti. Elektromanyetik alanların insan beslenmesine zararlı etkileri olabileceği yönünde bir bilgi ile kendisine ulaşan Ertuğrul Şahin’in önerisi doğrultusunda “midenizin rahat için yemek yerken cep telefonunuzu kapatın” sloganını işletmesinde uygulamaya başladığını söyledi.

Pek çok insanın bir arada yemek yediği alanlarda, ortamdaki cep telefonun sayısının ve oluşacak manyetik alan kirliliğinin fazlalaşacağını belirten Ertuğrul Şahin, ev ortamında ise sofranın, televizyon ve bilgisayar gibi cihazlardan mümkün olduğunca uzakta durmasının faydalı olabileceğini belirterek, bu süreçte cep telefonları da uzağa bırakılabilir dedi.

İnternette çeşitli kaynaklarda minerallerin aynı zamanda kan basıncı, kalp ritmi, kas fonksiyonları, vücuttaki sıvı dengesinin muhafazası, üreme ve daha pek çok fonksiyonda önemli rol oynadıkları belirtiliyor. Elektromanyetik alanlar tarafından minerallerin yapısının bozulması bu süreçlerde aksamalara ve sağlık sorunlarına sebep olabilir mi bu konuda araştırma yapılmalıdır.

 
Toplam blog
: 73
: 614
Kayıt tarihi
: 07.02.07
 
 

Ertuğrul Şahin, 1968 Mersin doğumlu. Karadenizli. Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Biliml..