- Kategori
- Yemek - Mutfak
Midye börek
midye börek
Malzemeleri:
3 Su bardağı un
1 Paket kuru maya
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Ilık su
İç Harcı İçin:
75 gram sucuk
50 gram kaşar peyniri
50 gram örgü Mozarella peyniri
1 Kasık domates kurusu
2 Köy biberi
8 adet zeytin
1 Tutam Fesleğen
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Hamuru için: Yn, kuru maya, zeytinyağı, tuz ve biraz ılık suyu karıştırdak sonra soğutuyoruz. Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz.
İç harcı için: Sucuk, kaşar, örgü mozeralla peyniri, biber, zeytin ve fesleğini doğrayıp domates kurusu ile birlikte harmanlıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Merdane veya oklava ile elimiz büyüklüğünde hamur açıp iç harçtan koyuyoruz.
Yarım ay şeklinde kapatarak çatalla hamurun uçlarına bastırıyoruz. Börekleri yağlanmış bir tepsi içerisine dizerek biraz daha mayalanması için bekletiyoruz. Daha sonra yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.