Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Midye börek

Midye börek
 

midye börek


Malzemeleri:

3 Su bardağı un

1 Paket kuru maya

3 Çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Ilık su

İç Harcı İçin:

75 gram sucuk

50 gram kaşar peyniri

50 gram örgü Mozarella peyniri

1 Kasık domates kurusu

2 Köy biberi

8 adet zeytin

1 Tutam Fesleğen

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı :

Hamuru için: Yn, kuru maya, zeytinyağı, tuz ve biraz ılık suyu karıştırdak sonra soğutuyoruz. Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz.

İç harcı için:  Sucuk, kaşar, örgü mozeralla peyniri, biber, zeytin ve fesleğini doğrayıp domates kurusu ile birlikte harmanlıyoruz.

Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Merdane veya oklava ile elimiz büyüklüğünde hamur açıp iç harçtan koyuyoruz.

Yarım ay şeklinde kapatarak çatalla hamurun uçlarına bastırıyoruz. Börekleri yağlanmış bir tepsi içerisine dizerek biraz daha mayalanması için bekletiyoruz. Daha sonra yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

http://www.yemektariflerim.com/midye-borek-tarifi.html

 
Toplam blog
: 29
: 608
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..