Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Midye poğaça

Midye poğaça
 

MALZEMELER:

Hamuru İçin:

*2 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 bardak süt
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu (mayalı olsun derseniz sadece 2 tatlı kaşığı maya koyun bunu koymayın)
*Ele yapışmayacak şekle gelene kadar gereken un
*Bezelerin aralarını yağlamak için sıvıyağ
*Resimdekinde 2 tatlı kaşığı kuru maya var. Fakat mayasız yapınca şekli daha vurgulu oluyor. Tercih sizin

İçi İçin:

*Haşlanmış ve ezilmiş 2 patates
*1 kaşık beyaz peynir
*1 çay kaşığı tuz
* Az bir miktar karabiber ve pul biber

 


YAPILIŞI:

*Tüm malzemeyi karıştırıp yavaşça un ilave ederek yoğurun.
*Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
*12 adet beze oluşturun,
*6 bezeyi tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarını yağlayıp üst üste koyun
*Diğer 6 bezeyi de aynı yapın
*6 'lı grubu merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açarak büyütün
*Kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın
*Bu ruloyu 2 parmak genişliğinde dilimlere ayırın
*Her dilimi katları görünecek şekilde çevirin
*Merdaneyle biraz açarak ( arzu ettiğiniz) içi koyun
*Poğaça şeklinde kıvırıp kenarlarını bastırın
*Diğer 6'lı grubu da aynı hazırlayıp yağlanmış tepsiye dizin
*Üzerine yumurta sarısı veya tereyağ sürüp 185 derecede kızarana kadar pişirin.

 

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..