Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
4127
 

Midye tava nasıl yapılır?

Midye tava nasıl yapılır?
 

40 adet iç midyelerin tüylü kısımları temizlendikten sonra tatlı su ile iyice yıkayıp süzgeçte 10 dakika bekletip iyice süzdürünüz, ardından midyelerin fazla suyunu da kağıt peçeteyle alınız. Diğer taraftan 2 su bardağı beyaz unla, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırınız. Ardından suyu alınmış olan midyeleri una batırarak 2 su bardağı kızgın yağda kızartınız. Fazla yağını almak için midyeleri peçete üzerine yerleştiriniz, oradan da servis tabağına koyduktan sonra 2 adet limon ve 2 demet maydanozla ve üzerinede karabiber ekerek servis yapınız. Afiyet şeker olsun, yarasın, kilo yapmasın..

Not: Kızğın yağ kullanıldığından dolayı bez eldiven kullanınız
Kağıt havlu kullanımasındaki amaç, yağın içine düşen suyun sıçramasını önlemek içindir.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 238
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 2210
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster