Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Midye tava

Midye tava
 

Sokağa çıkınca midye tava yapan yerlerden geçiyorsak o kokulara dayanmamız zor iş ama bu midye tava işini evimizde de yapabiliriz. Nasıl olsa ayıklanmış, temizlenmiş midyeler satılıyor siz de evde deneyebilirsiniz. Ölçüler az gelirse ölçüleri artırabilirsiniz.

Malzemeler:

Yarım kilo midye

1 yemek tabağı un

1 yemek tabağı su

1 limon

1 kahve kaşığı karbonat

Kızartmalık zeytinyağı

Yarım çay kaşığı tuz

Sosu için

6-7 diş ezilmiş sarımsak

Bir tabak yoğurt

Yapılışı:

Midyeler iyice yıkanıp, suları süzgeçten süzdürülür. Bir yemek tabağına un ve tuz konulur ve bu tabağın içinde midyeler unlanır.

Başka bir su dolu yemek tabağında bir çay kaşığı karbonat eritilir. Unlanan midyeler bir kevgir

yardımıyla su dolu tabağa batırılıp çıkarılır ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran midyeler kevgirle çıkarılarak bir tabağa alınır.

Yoğurt bir kaşıkla iyice karıştırılarak krema haline getirilir, içine ezilmiş sarımsaklar varsa biraz da mayonez karıştırılır. Tabağa midyelerin kenarına koyularak servis yapılır. Midyelerin üzerine limon suyu sıkılır ve sosa batırılarak yenilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..