- Kategori
- Yemek - Mutfak
Midye tava
Sokağa çıkınca midye tava yapan yerlerden geçiyorsak o kokulara dayanmamız zor iş ama bu midye tava işini evimizde de yapabiliriz. Nasıl olsa ayıklanmış, temizlenmiş midyeler satılıyor siz de evde deneyebilirsiniz. Ölçüler az gelirse ölçüleri artırabilirsiniz.
Malzemeler:
Yarım kilo midye
1 yemek tabağı un
1 yemek tabağı su
1 limon
1 kahve kaşığı karbonat
Kızartmalık zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Sosu için
6-7 diş ezilmiş sarımsak
Bir tabak yoğurt
Yapılışı:
Midyeler iyice yıkanıp, suları süzgeçten süzdürülür. Bir yemek tabağına un ve tuz konulur ve bu tabağın içinde midyeler unlanır.
Başka bir su dolu yemek tabağında bir çay kaşığı karbonat eritilir. Unlanan midyeler bir kevgir
yardımıyla su dolu tabağa batırılıp çıkarılır ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran midyeler kevgirle çıkarılarak bir tabağa alınır.
Yoğurt bir kaşıkla iyice karıştırılarak krema haline getirilir, içine ezilmiş sarımsaklar varsa biraz da mayonez karıştırılır. Tabağa midyelerin kenarına koyularak servis yapılır. Midyelerin üzerine limon suyu sıkılır ve sosa batırılarak yenilir.
Afiyet olsun.