Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Migren ve Baş Ağrıları Soruları

Migren ve Baş Ağrıları Soruları
 

Migren ve baş ağrıları


Migren ve Baş Ağrıları Soruları

Çok yaygın bir hastalık olan migren için sorulabilecek pek çok soru var. Bazılarını seçelim.

Migrenden tamamen kurtulmak mümkün mü?

Migrenden tamamen olmasa da migrenli olduğunu unutacak kadar baş ağrısı hayatınızdan çıkabilir. Bu duruma nedene yönelik yaklaşımla  (Gökmen Yaklaşımı) ulaşmak mümkündür. Kişiye özel olan migrenin nedenleri bulunup tedavi edilirse (nöral terapi ve/veya diş-çene kompleksine yönelik tedavilerle) migren hayatınızdan çıkabilir.

Yoga ve plates migrende etkili midir?  

Migreni ortadan kaldırmasa da olumlu etkileri vardır. Hastanın olanakları varsa önerilir.

Stres migren yapar mı?

Stresle migren arasında ilişki vardır. Ancak migrenin nedeni değildir. Stres var olan migreni tetikler. Migrenin nedeni tamamen bio-elektrikseldir. Migrenin nedeni çözülürse stresin devam etmesine rağmen migren atakları olmaz. Stresli birçok insanda migren olmadığını düşünürsek, migrenin nedeninin stres olmadığı sonucuna varabiliriz.

Migren tedavi edilmezse beyine zarar verir mi?

Migrenin beyinle ilişkisi yoktur. Pek çok hastada beyin görüntülemesi normal çıkmaktadır. Migren otonom sinir sistemi disfonksiyonudur (çalışma aksaması). Otonom sinir sistemi bedene aittir. Migren de doğrudan bedendeki problemlerden kaynaklanır.

Migren ağrısı nasıl olur?

Migren ağrısı vücutta otonom sinir sisteminde var olan bozucu alanlar (bio-elektriksel olumsuz uyarım alanları) temelinde tetikleyici faktörlerin de katkısıyla zaman zaman otonom sinir sistemi çalışması aksar (disfonksiyon). Bu durumda özellikle damar ve barsak kontrolü de bozulur. Böylece tipik migren bulguları baş ağrısı, başta ödem, sıkışma hissi, bulantı ve kusma gerçekleşir.

Migren ağrısı nasıl geçer?

Migren ağrısı başlamış ve atak ilerlemiş ise kendini tamamlayıncaya kadar etkili olabilecek tedavi azdır. Başlangıçta bazı ağrı kesiciler ve damar büzücü özellikteki migren ilaçları etkili olabilir. Ayrıca her migrenlinin bildiği sessiz, ışıksız ortam gibi düzenlemelerin, soğuk ve başı sıkıştıran uygulamaların, masajın faydaları olabilir.

Uyumakla migren geçer mi?

Migren atakları genellikle uykuyla son bulur. Çoğunlukla atağın başlangıcında hasta istese de uyuyamaz. Atağın son evresinde baş ağrısı şiddeti düşer ve hasta uyuyabilir hale gelir. Nadiren atak başlangıcında hasta uyuyabilecek ortamı yaratırsa atağı şiddetlenmeden atlatabilir.

Migrenin tedavisi var mıdır?

Migren bilinenin aksine tedavi edilebilir bir hastalıktır. İlaç tedavisi ile migrenimizi tedavi etmeye çalışırsak migrenle yaşamayı öğrenmemiz gerekir ancak nedeni bulup çözersek uzun vadeli ağrılardan kurtulabiliriz. 

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..