Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Migren

Migren
 

Beyin duyarlılığı sonucu ortaya çıkan şikayetler grubundan biri de migren olarak adlandırılır. Başağrısı hemen tüm hastaların ortak derdidir. Ağrı ile birlikte gözlerde parlayan ışık parçacıkları, isteksizlik, huzursuzluk, hayattan zevk almama, bulantı gibi yakınmalar eşlik eder. Kadınlarda daha sık görülür. Özellikle regl dönemlerinde hormonal etkilerin beyin duyarlılığını arttırması sonucu, çoğu kadında daha belirgin hale gelir.

Neden migrenim var? Neden başım bu denli ağrıyor ?

Çünkü beyin çalışmasıyla ilgili duyarlılığınız var. Bu duyarlılık kimi insanda aşırı sinirlilik hali yaratır. Kimilerinde panik atak ya da epilepsi (sara) nöbetleri. Sizde de migren.

Nöroterapi ile migren tedavi edilebilir mi ?

Nöroterapi, beyin duyarlılığı sonucu gelişen şikayet ve hastalıkların iyileştirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Nöroterapi ile migren tedavisinde başarılı sonuçlar alınmaktadır. Özellikle 4 yıl boyunca 100 migren hastasının katıldığı Heg nöropati çalışmasında sonuç %90 başarıdır.

Heg nöroterapi ile beyin ön bölge kanlanması arttırılarak, beyin çalışması sonucu ortaya çıkan ürünler daha çabuk beyinden temizlenmesi ve beyin ön bölge dokusunun daha iyi kanla beslenerek duyarlılıklarının düzeltilmesi amaçlanır.

Migren tedavisi için yapılan bilimsel çalışmalara ve makalelere www.beyindoktoru.com adlı siteden ulaşabilirsiniz.

Dr Güçlü Ildız
Nöroloji Uzmanı

 
Toplam blog
: 21
: 1271
Kayıt tarihi
: 25.06.07
 
 

Nöroloji uzmanıyım. Tedavilerin hastalık belirtilerine göre değil kişiye özel olması gerektiğini ..