Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Migrenden Kurtulmanın Yolları

Migrenden Kurtulmanın Yolları
 

Migrenden Kurtulmak Mümkündür


Migrenden Kurtulmak Mümkündür!..

Migren tekrarlayıcı atakları ile hayatımızı oldukça olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Baş ağrısıdır diyemeyiz çünkü halsizliği, yorgunluğu, ruh halindeki olumsuz etkileri ağrı başlamadan önceki ve ağrı bittikten sonraki dönemde de devam edebilmektedir. Migrenin hayatımızı bu kadar olumsuz etkilememesi için neler yapabiliriz.

 

  • Ataklarınızı tanıyınız. Migren çoğunlukla başlamadan önce belirtiler verir. Halsizlik, isteksizlik, kafa dağınıklığı, sinirlilik, huzursuzluk, iştah artışı denilemese de yemek isteği, hafif baş ağrısı benzeri başlangıç işaretlerini kaçırmayınız. Bu dönemde sakin bir ortama çekilmek, mümkün olduğu kadarıyla ışık, ses, koku gibi uyaranlardan uzaklaşmak günü kurtarmanızı sağlayabilir. Ayrıca bu dönemde alınan uygun ağrı kesici ilaçlar daha etkili olur.

 

  • Migrende ilaç alımına dikkat!.. Her ağrı kesici etkili olmaz. Migren atağı sırasında damarlar genişler ve ağrıya neden olur. Kullanılan ağrı kesicilerin etkisi, damarların genişlemesini engellemesi ile olmaktadır. Emilimi ve kana karışması yavaş olan ilaçlar etkili olmaz. Zaman kaybedilirse damarlar genişler ve iş işten geçmiş olur. Ayrıca rastgele kontrolsüz ilaç alımından da kaçınmak gerekir. Bir süre sonra “günlük süregen baş ağrısı”dediğimiz  ilaca bağlı baş ağrıları da tabloya eklenir. Çaresiz kronik baş ağrısı durumu gelişebilir.

 

  • Tetikleyicilerinizi iyi tanıyınız. Migreni tetikleyen çok çeşitli faktörler vardır. Uyku, açlık, hava koşulları ve kadınlarda aylık hormonal siklus gibi temel fiziksel değişkenler çoğunlukla migreni tetikler. Bunların bazıları çok kontrol edilemeyebilir. Yiyecek ve içecekler kontrol edilebilir. Kahve, çikolata, şarküteri ürünleri, kuru yemiş, mayalı içkiler gibi çok bilinenleri vardır ama yiyecekler kişiye göre çok değişkenlik göstermektedir. Kahve bazı kişilerde migreni tetikler bazılarında ise migreni engeller. Kadınların çok sevdiği çikolatanın migreni tetiklemediğini artık biliyoruz. Siz kişiye özel olan kendi tetikleyici yiyeceklerinizi kendiniz bulunuz.

 

  • Kadınlar içiin dikkat!.. Jinekolojik müdahalelerden mümkün olduğu kadar kaçınınız. Hormonal ilaç kullanmayınız. Spiral, kürtaj, sezaryen gibi jinekolojik müdahaleler bozucu alan oluşturarak migrene kaynaklık eder. Nöral terapi yaklaşımı bilen hekimler bu durumun farkındadır. Kadın doğum uzmanınız muhtemelen migren üzerine olan bu olumsuz etkileri bilmemektedir. Siz bu müdahaleleri yaptırmadan bir daha düşünün. Kaçınılmaz yapılırsa sonrası nöral terapi ile olumsuz bio-elektriksel uyarımların düzeltilmesini sağlayın. Migrenliyseniz veya ailenizde migrenliler varsa doğum kontrol hapı, ertesi gün hapı, geciktirici gibi hormonal ilaçlar kullanmayın. Hormonal düzeninizi etkiler. Migreni ortaya çıkarabilir ya da var olanı artırabilir.

 

  • Migrenin tedavisi yoktur diye düşünmeyin. Migrenden kurtulmak mümkündür. Migren bio-elektriksel bir hastalıktır. Nedenleri bulunabilir. Migren tek çeşit bir hastalık değildir. Bedendeki kaynaklarına bağlı olarak çeşitli formlarda karşımıza çıkabilir. Bu nedenle kişiye özel tedavi uygulanmalıdır. Bedendeki bio-elektriksel bozucu alanlar kişiye özel düzeltilirse migren tedavi edilebilir. Bu alanlar kişiye özel saptanır.

 

  • Migreni tedavi ettiğini iddia edenlere dikkat!..  Migrenlilerin büyük bir bölümünde ilaç tedavilerinin tam kür sağlayamadığı, ilerlemiş vakalarda hiç işe yaramadığı bilinmektedir. İlaç dışı tedavi arayışları günümüzde oldukça artmıştır. Migreni tedavi ettiğini söyleyen alternatif uygulamaların başarılarını, yan etkilerini ve nasıl etkilediklerini mutlaka araştırınız. Hekiminizden açıklama yapmasını isteyiniz. Çok başarılı tedavi ettiğini iddia eden ama az sayıda hastada olumlu sonuç alınabilen yöntemler oldukça fazladır. Bu yöntemlerin başarılarının oldukça düşük olması yanı sıra yan etkilerinin çok fazla olduğunu da biliniz.

 

Migren ve tedavisi hakkında; http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/

Migrenin temel nedeni olan bozucu alanlar; http://www.emelgokmen.com/tedavi/noral-terapi/bozucu-alan-nedir/

Migrene çözüm var kitabı; http://www.emelgokmen.com/hakkimda/migrene-cozum-var/migrene-cozum-var-hakkinda/

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..