- Kategori
- Yöresel Yemekler
Mıhlama
Karadenizin bazı yörelerinde mıhlama diye bilinir. Kaymaktan yapıldığı için kuymak'da denmiş bu şartlarda gerçek kaymağı bulmak bi hayli zor.
Malzeme
200gr tereyağı
2 su bardağı mısır unu
3 su bardağı su
yarım kg telli peynir
Yapılışı
Tereyağı ve mısır ununu 10 dakika kavurun. Unun rengi dönene kadar. 3 su bardağı suyu ekleyin. Peynirleri yavaş yavaş ekleyin, bir yandanda karıştırın. Peynirin mıhlamanın içinde erimesini bekleyin. Mıhlamayı kısa bir süre kendi haline bırakın. Tereyağı üste çıkıp kendini göstersin. Artık yemeğe hazır. Mıhlama kesinlikle sıcak yenmeli.
Afiyet olsun.