Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
257
 

Mıhlama

Karadenizin bazı yörelerinde mıhlama diye bilinir. Kaymaktan yapıldığı için kuymak'da denmiş bu şartlarda gerçek kaymağı bulmak bi hayli zor.

Malzeme

200gr tereyağı

2 su bardağı mısır unu

3 su bardağı su

yarım kg telli peynir

Yapılışı

Tereyağı ve mısır ununu 10 dakika kavurun. Unun rengi dönene kadar. 3 su bardağı suyu ekleyin. Peynirleri yavaş yavaş ekleyin, bir yandanda karıştırın. Peynirin mıhlamanın içinde erimesini bekleyin. Mıhlamayı kısa bir süre kendi haline bırakın. Tereyağı üste çıkıp kendini göstersin. Artık yemeğe hazır. Mıhlama kesinlikle sıcak yenmeli. 

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 77
Toplam yorum
: 51
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 682
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster