Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Marmara Hukuk mezunu. Serbest avukat olarak çalışmakta. İlgi duyduğu konularda yazılar yazmakta.

 
 
Ateizm kaçışa inançtır

Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş. Daha önceden '' Allah yaratılmış mıdır'' adlı bir blogda yazdığım cevamı aynen yazayım. Her şeyi Allah yaratmıştır,fakat kendisi yaratılmamıştır. Örneğin askerlikte en düşük rütbeli olan er emrini, bir üstünden, o da kendi üstünden .... böyle devam eder. En başta ise vazifenin ne olduğu ve nasıl yapılması gerektiğini Kral söyler. Fakat Kral kimseden emir almaz. Emrin kaynağı Kraldır çünkü. Şimdi insan diyebir mi er emrini üstünden, üstü kendi üstünden ... peki Kral kimden emir alır denmez. Yanlış bir soru olur. Aynen bunun gibi kainattaki her şey görünüşte birtakım şeyler tarafından yapılıyormuş gibi görünür. Bir çocuk anne- babasından meydana gelir, bir kalem usta tarafından yapılır ve hakeza.... Yani buradan hareketle Allah ı kim yarattı, kim meydana getirdi denemez. Çünkü Allah ın varlığı kendiliğindendir. Yani yaratmanın kaynağı Allah tır. Diğer varlıklar görünüşteki yaratma, meydana getirme özelliğini, kabiliyetini Allah tan alırlar.

05 Kasım 2008 10:20
Diziler sakıncalı mıdır ki?

Her izleyenin aldatacağını söylemedim ki.Aksini düşünmek insanları robot kabul etmek demek olur ki aklı başında insanlar böyle şeyler söylemezler.(bunun tam tersini,yani izleyen hiç kimse aldatmaz demek de yanlış olur)Fakat insanlara aldatmanın nasıl meydana geldiği ve ne şekilde yapıldığı bir anlamda gösteriliyor.Büyük bir düşünür büyük bir sözünde ''Batılı tasvir safi zihinleri idlal eder'' diyor.Fazla uzatmak istemiyorum.Bana katılmayabilirsiniz.Ben de sizin bayramınızı kutluyorum.

29 Eylül 2008 19:28
Diziler sakıncalı mıdır ki?

Atalarımız yanılmıyorlar.İnsanın çevresinden etkilenmesi doğumla başlar fakat yetişkin olunca bitmez.Ölene kadar devam eder.Televizyon ve içindekiler de bir arkadaştır.(yanımızda olmaması önemli değil)Ayrıca başta Ferhunde aldatıyor ben de aldatayım denmiyor tabi ki.Siz bir eğitimcisiniz,insan çevresinde gördüğü şeyleri hemen taklit etmez, edemez.Fakat bunlar bilinçaltında yerleşir.Uygun fırsatı bulduğunda ortaya çıkar.Ferhundeyi ve diğerlerini göre göre bilinçaltında sanki bunları(aldatmak)normal,olağanmış gibi algılar.Ve hergün aynı insanlarla arkadaşlık yapa yapa farkında olmadan onlara benzemeye başlar.(Herkes için değil tabi,aynı şartlar oluştuğunda aynı şeylerin yapılması kaçınılmazdır;çünkü sanatçılar örnek insanlardır) Ben de yeni bir atasözü söyleyeyim;İzlediğiniz kanalı,diziyi,sevdiğiniz sanatçıyı bana söyleyin size kim olduğunuzu söyleyeyim.Ve şunu da unutmayın ki sadece çocuklar değil tüm insanlar ömür boyu etkilenmeye açık ve müsaittirler.

29 Eylül 2008 17:28
 
Toplam blog
: 0
:
Kayıt tarihi
: 23.09.08