Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '16

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Miki Fare’ye bayılıyoruz ama gerçek fareden nefret ediyoruz; aslını sevmiyorsan masalını da sevme

Miki Fare’ye bayılıyoruz ama gerçek fareden nefret ediyoruz; aslını sevmiyorsan masalını da sevme
 

Fareler korkulan ve sevilmeyen hayvanlar; ama sevilmiyor olmalarının nedeni daha çok pis olduklarının düşünülmesi. E şimdi bu korktuğunuz ve sevmediğiniz hayvandan Miki Fare yaratıp maskot yapıyorsunuz. Bari milyonların sevgilisi Miki Fare’nin hatırına diğer farelere de biraz sempati duyun!

Hakkaten itilip kakılan, çok dışlanan bir hayvan fareler. Üstelik beğenmediğimiz halleri kendi suçları değil. Yani belki bu Miki Fare efsanesi insanlarla fareler arasındaki duvarı kaldırır, bu zavallı hayvanlara daha farklı bir gözle bakarız diye umduk ama nerede…

Yaratıcıları bu çizgi filmle bir yandan insanları eğlendirirken Miki Fare vasıtasıyla diğer fareleri sevdirmeye çalışabilirdi. Ben hayvanların da sevgiye ihtiyacı olduğunu ve özellikle farelerin hiç seveninin olmadığını düşünüyorum.

Fareler iğrenç yaratıklar… Neden? Görünüşleri, pis ve korkutucu olmaları… Ne yaptılar, insanları mı parçaladılar? Ürküten halleri nedeniyle fazla içli dışlı olamayız belki ama nefret etmemize de gerek yok.

Miki Fare sonuçta bir çizgi, animasyon; gerçek fare gibi düşünmüyorlardır elbette; ama fare de sonuçta böyle bir şey. Fareli gösteriler ve yayınlarla onlara alışabiliriz. Kedi köpek gibi bir köşede yiyecek verirsek yanımıza yöremize de gelmeyebilirler. Hem sevmeyebiliriz ama nefret etmemiz de gerekmez. Bütün farelerin Miki Fare şansına kavuşmaları dileğiyle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..