Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '10

 
Kategori
KOBİ
 

Mikro girişimci toplumsal ekonomik ilerlemenin ışığı, kılavuzudur!

Mikro Girişimci Toplumsal Ekonomik Arayışın Cesur Işığı ve Bu Yolculuğun Klavuzudur!

Mikro Girişimci 300 yıllık bunalımlar krizler aleminden çıkışın ekonomik ve sosyal aydınlanmanın meşalesini taşımaktadır.

O cesur arayıştır!

Avrupa Birliği gibi bu alanda çok tecrübeli bir kurumun bu politikalarının özellikle gelişmekte olan ekonomiler için onların kendi özgül durumlarını da uygun olarak farklı biçimlerde uygulanması ile beşeri kaynakların daha verimli ve yoğun olarak iktisadi üretim süreçlerinde istihdamının sağlanması mümkün olabilir. Böylece arzu edilen sürdürülebilir iktisadi kalkınma hedeflerine ulaşabilme imkanları yaratılabilir.

Bu yaklaşımlar ışığında yaşanan durgunluk ve kriz şartlarının uzun vadeli olarak aşılmasında diğerlerinin yanında mümkün olan en geniş kaynakların seferber edilmesi ile başarılı sonuçlarla küresel boyutlarda yaygınlaştırılmaktadır.

Avrupa Birliği uyum sürecine de uygun olarak “kırmızı halı politikası” gereği bürokrasinin girişimciliğin önünü açacak şekilde yeniden yapılandırılması gerekli önlemlerin başında gelmektedir.

Yerel yönetimler olarak belediyeler yerel girişimciliğin gelişimine katkıda bulunacak politikalar ile yeniden yapılandırılarak destek faaliyetlerinde daha aktif ve etkin rol almaları sağlanmalıdır. sektörel ve bölgesel anti bürokratik rasyonel teşvikler, vergisel teşvikler, parasal danışmanlık, eğitim ve tanıtım hizmetler desteği, gibi desteklerle girişimciliğin desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir.

Bir yandan harç, kayıt, izin bürokrasisinin kuruluş aşamasında caydırıcı olmaktan çıkarılması gerekirken, diğer yandan çok dar kapasite ve imkanlarla ayakta durmaya iktisadi faaliyetlerini sürdürmeye çabalayan küçük girişimcilere bilgi ve becerilerini geliştirerek rekabet güçlerini ve karılılıklarını arttırabilmelerini teşvik ederek, bireysel emek güçlerini daha etkin kullanabilmeleri için sürekli danışmanlık hizmetlerine kolay ve uygun maliyetlerle ulaşabilme olanağı yaratılmalıdır.

Mikro Girişimcilere yapılan her bir birim maddi destek, bir birimlik ek istihdam, bir birimlik ek ulusal gelir, bir birimlik katma değer ile kamuya aktarılacak vergi şeklinde üçe katlanarak geri döner. Kısıtlı kaynaklar ne lüks tüketime gider ne de yurt dışına transfer şeklinde israfa neden olmaz aksine yeni yatırımlara ve tasarruflar olarak yeni kaynaklara dönüşür.

arzu edilen sürdürülebilir iktisadi kalkınma hedeflerine ulaşabilme imkanları yaratılabilir.

Bu yaklaşımların, çalışmaların etki ve sonuçlarından olarak birçok gelişmekte olan ülkede, Türkiye’de olduğu gibi gerek proje taslak ve önerileri, gerekse ülkenin gelişmekte olan yoksul illeri bazında kadın girişimcilerin veya genel olarak mikro girişimlerin yine mikro kredilerle veya AB fonları ile teşvik programlarının uygulanmasına geçildiği bilinmektedir.

-

[i] http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=186707

 
Toplam blog
: 15
: 1082
Kayıt tarihi
: 11.10.08
 
 

İzmir'in ılık kış günlerinden biri 21 Ocak 1959 günü Bulgurca Köyü'nde dünyaya geldi. O günlerde ..