Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Mikro Mustafa'da gitti.

Mikro Mustafa'da gitti.
 

Daha Selçuk Yula’nın acısı dinmeden, Ercan Aktuna’nın toprağı kurumadan bir acı haber de  Mikro Mustafa’dan geldi. 23 Eylül 2013 te.

Fenerbahçe için Lefter’le başlayan yaprak dökümü ara vermeden sürüp gidiyor.

Ahmet Erol, Nedim Günar, Erol Tugay, Serkan Acar ile peşpeşe başlayan ölümler, Selçuk ve Ercan devam ederek, Mikro Mustafa’yı da aldı götürdü.

Şu kulüp TV lerinin bence en güzel yapıtları eski futbolcuları ile yapılan ropörtajları. Burada   40-50 yıl önce sizin de bildiğiniz bazı olayları bugün yaşlanmış olan o günün kahramanlarından dinlemek, onları yaşlanmış haliyle de olsa tekrar görebilmek insana bir sevinç veriyor alıyor sizi çocukluğunuza götürüyor.

FB TV de daha önceleri Halit Kıvanç’ın eski futbolcularla yaptığı doyumsuz söyleşiler FB arşivi için çok değerli. Pazar günü rahmetli Ercan Aktuna olan röportaj sürekli gösterildi. Daha sonra Ogün Altıparmak’ın  devam ettiği bu söyleyişi programlarına MİKRO Mustafa da vardı.

M.Mustafa 77 Ercan Aktuna 73 yaşında  bu dünyadan çok ani olarak ayrıldılar. Görüntülerde onların sapasağlam görüntüleri var bu çekimler eski de değil. Her ikisinin de bulundukları yaşlara inanmak mümkün değil ama ölüm işte böyle bir şey. Hepimiz can taşıyoruz ve onun ne zaman, nereden geleceği belli değil. Mikro Mustafa’nın da böyle bir röğortajı gün boyu FB TV de yayınlandı. Bunlar hem kaybettiklerimizn bir hatırası hem de ebedi bir belgesel. 

Mikro Mustafa adını biz çocukken Ordu Milli takımının maçını radyodan dinlerken duymuştuk. Mustafa adında bir futbolcu o maçta çok gol attı ve attırdı. (6 gol atmış)  Maç ta 19-0 bitmişti.  Skor enteresandı. Amerikalıların o tarihlerde futbola yabancı olduklarından mı, ordu takıma maçlarına pek fazla önem vermediklerinden midir bilinmez. Maç böyle anormal bir skorla sonuçlanmış ve biz de millet olarak böyle inanılmaz bir skora çok fazla sevinmiştik.

Sonra M.Mustafa Fenerbahçe’ye transfer oldu.. O yıl 1959-1960 sezonuydu ve Milli Lig ilk defa resmi olarak o yıl başlamıştı. Yani M.Mustafa Fenerbahçe’nin ilk  lig kadrosu oyuncularında olmak gibi de bir gururu taşımaktaydı.

Kendisini Fenerbahçe stadında yaptıkları antremanlarda tahta tribünlerinden izleme şansını çok bulmuştum. Çok sevimliydi ve antremanların da neşe kaynağı idi. O takımda Leftar’er, Naciler, Avniler, Yükseller, Canlar, Özcanlar, Basriler de vardı. Onlar ne muhteşem oyunculardı.

Mikro Mustafa ‘nın kısacık boyu ile ve tüm sevimliliği ile Fenerbahçe takımında kendisine yer bulması  şehir efsaneleri de yarattı. Ligin en uzun boylu oyuncusu Beykoz’lu Ekerbiçer’in maç esnasında bir pozisyonda bacakları arasından geçtiği yayıldı. Sonra o devirde Türkiye’yi sallayan o meşhur YA MUSTAFA MUSTAFA isimli  plağı çıktı.

Sözleri herkesin dilinde olan o plak  Ya Mustafa ya Mustafa diye başlar ve ‘’neredesin Mustafa ?’’ sorusuna Mustafa’nın ‘’ağlara takıldım Basri abi kurtarsana’’ sözleriyle biterdi.

Şimdi bakıyorsun, ne Basri abi kaldı, ne Mustafa. Bu dünyadan daha öncekileri gibi bir yıldız gibi kayıp gittiler ama Türkiye yaşadıkça yaşayacak  Fenerbahçe gibi bir tarihe isimleri altın harflerle yazdırıp, şimdiden unutulmayacakların sayfalarına girmesini bildiler.

Mikro Mustafa’ya rahmet ailesine ve Fenerbahçe camiasına, tüm spor camiasına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..