Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Milanlı Golcü Adiyiah Karşıyaka'da

Milanlı Golcü Adiyiah Karşıyaka'da
 

Resim için arkadaşım, kardeşim Erman Perk'e teşekkürler...


Karşıyaka bonservisi Milan'da bulunan Dominic Adiyiah 'ı renklerine kattı. Kendisini Karşıyakalı yapan imzayı atan Dominic Adiyiah artık Reha Kapsal yönetimindeki Karşıyakanın 100. yılında forma giyme şerefine ulaşacak. 

Gana doğumlu oyuncuyu Milan 500.000 € bonservis bedeli ödeyerek Norveç 1.lig takımlarından Frediksta'dan almıştı. Bir sene Reggina bir sene Kızılyıldız'da kiralık olarak forma giyen Adiyiah'ın Türkiyede 2. lig ekibiplerinden Karşıyaka'ya transferi kulübün, camianın büyüklüğü ve futbol şube sorumlusu Nazım Torbaoğlu'nun Milanlı yöneticilerle kurduğu ikili diyaloglar sonucunda gerçekleşti. Adiyiah için transfermarket sitesinde 750.000 € bonservis değeri biçiliyor. 

Milan ile her konuda anlaşıldıktan sonra Adiyiah imzayı atmadan önce son olarak yaşayacağı kenti görmek istemiş. İzmir'i Karşıyakamızı gördükten sonra para almadan bile oynamayı kabul edeceğini düşündüğüm Adiyiah'ın İzmir'e gelişi için Karşıyaka taraftar grubu, Karşıyaka Çarşı Adiyiah'ı bin kişi havaalanında karşıladı. 

Şehiri de gezdikten sonra, Gana milli takım hocasının 2.lig ekibiyle anlaşırsan seni milli takıma çağırmam tehtidine rağmen, Karşıyakaya imzayı atan Adiyiah'ın aldığı ücretin, Karşıyaka'nın ödemeyi kabul ettiği miktardan kalanını Milan kulubü kendisi ödeyecek. 

Adiyiah 'ın Kariyeri; 

- Gana Premier Ligi En çok heyecan verici oyuncu 2007/2008 sezonu (18/19 yaşındayken forma giydiği 24 maçta 13 gol atmasının etkisi büyük ) 

-2009 Fifa 20 Yaşaltı Dünya Kupası Şampiyonluğu ( Altın Madalya ) 

- 2009 Fifa 20 Yaşaltı Dünya Kupası Altın Top ( turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi ) 

- 2009 Fifa 20 Yaşaltı Dünya Kupası Altın Ayakkabı ( 7 maçta attığı 8 gol ile kupada gol kralı oldu ) 

- Afrika Futbol Konfederasyonu En iyi Genç Oyuncu Ödülü 2009 

- Afrika Uluslar Kupası 2010 Gümüş Madalya 

Türkiye 2 ligine bu güne kadar gelen en kariyerli oyuncudur Adiyiah. Havalimanında bin kişi tarafından karşılandığında ;Zlatan İbrahimoviç bile Milana geldiğinde bu şekilde karşılanmadı dedi. Sonrasında ilk sorusu ise Karşıyaka'nın ezeli rakibi var mı oldu. Evet Göztepe cevabını alınca, cevabı o maça benden bir golü şimdiden yazın oldu. 

 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..