Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Milano

Milano
 

Lombardiya bölgesinin başkenti olan Milano diğer İtalyan şehirlerine kıyasla tam bir Avrupalıdır... Dişidir Milano … Modadır, Tasarımdır, Alışveriştir, Gurmedir.  Milano Fuardır, Kozmopolittir… Milano Güçtür, Paradır, Futboldur… En çok iç ve dış göç alan şehirdir. En zengin, en gözdedir. Ama ne Roma kadar “Siyasi”, ne Floransa kadar “Zarif”, ne de Napoli kadar “Delikanlı”dır. Havasına, parasına, aşkına, arkadaşlığına güvenilmezdir.

Yeni yılı karşılamak amacı ile Milano’daydım. Daha önce Taksim, Hongkong, Viyana, Londra, NewYork, Budapeşte, Roma, Paris, Palermo, Inssbruck gibi şehirlerin meydanlarında yılbaşı geçirmiş, hemen hiç birinden memnun kalmamıştım. Milano,meydanlarda kutladığım  “son yılbaşı şehri” olarak zihnimde kalacak. Nedeni hep aynı; Duomo, yani şehrin en büyük kilisesinin önündeki meydanı dolduran binlerce genç ve göçmen içki şişelerini, sis ve ses bombalarını fütursuzca çocukların kadınların ayaklarına atıyor, önüne gelen kadınları taciz ediyorlar. Yoksa bundan böyle bende mi yılbaşlarında “PTT” yapsam? (Pijama,Terlik, Televizyon)

Şehre gelince; 
Milano’yu zaman zaman İstanbul’a benzetirim. En fazla göçün yaşandığı şehir olması nedeni ile burada çok kültürlülük hakimdir. Hem İtalya’nın daha fakir olan şehirlerinden hem de Afrika, Arap kökenlilerin göçleri ile şehir kendi dinamizmini sürekli yeniler.

Nerelerde gezilir?
Milano’nun merkezi, bütün İtalya şehirlerinde olduğu gibi Duomo’nun bulunduğu meydandır. Burada şık dükkanların olduğu ünlü caddesi Via Montenapoleone’de gezinti, La Galleria Vittorio Emanuele pasajından alışveriş yapabilirsiniz. Galeria'nın içerisinde yerde bulunan Boğa Fresk’inin pipisi üzerinde tek seferde tam tur dönenler için  rivayetler şunlar; kısmetini bulacak, şansı açılacak, çocuğu olacak...

Milano’nun akustiği ile ünlü operası La Scala yine bu bölgededir. Şehrin kuzeyinde bulunan kalesi Castello Sforzesco, Merkez Tren istasyonu Stazione Centrale gezilecek yerler arasındadır.

Ayrıca ; Venedik, Porto Fino, Porto Genova, Como, Lugano gibi civar şehirlere yakın olması nedeni ile Milano, turistler tarafından tercih edilen bir destinasyon. Bu şehirlere trenle ortalama 2 saatte ulaşmak mümkündür.

Eğlence ve yemek için; 
İlk adres Hollwood Club. Armani Prive ve Cavalli Club isimli kulüpler çok keyifli ve eğlenceli. Ayrıca NavigliBölgesi kanal ve etrafında ki onlarca pub-bar restoranlarla dolu. Duomo çevresinde Pastarito ve Charleston tam İtalyan işi, ekonomik bir restoranlar. Ben Ristorante L'assassino'yu çok severim. Burada tüm garsonlar 70 yaş üzeri ve süper sempatik.

Ulaşım;
Metro ve tramvaylar her yere kolaylıkla ulaşmanızı sağlıyor hem de hızlı bir şekilde. Günlük 3,5 euro’ya bilet almak mantıklı.

Milano ile ilgili fotoğraflar için : https://plus.google.com/u/0/photos/103101039821732824389/albums/5829818839146388033

Sevgilerimle

Cem Polatoğlu diğer yazıları için tıklayınız

 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..