Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

Miletvekillerini özelleştirsek!

Milletvekilliği ülkemizde adeta ülkeyi yönetme yarışı değil de etrafıma ne kadar ihale kazandırabilirim, ne kadar tanıdığım insanı devletin belli organlarına yerleştirebilirim yarışına döndüğü korku götürmez bir gerçektir. Maalesef halkımız bunları bilmesine ve inanmasına rağmen hala milletvekilleri seçimlerinde milletvekillerine değil de partilere göre oy atması ve acaba o partiden bir çıkar sağlayabilir miyim mantığıyla yaklaşmalarını doğurmuştur.

Bununla ilgili ilginç bir fıkradan bahsetmek istiyorum. Bir gün Anadolu’dan Ankara’ya gidecek bir trene binmek için insanlar koşuşturma halindedir. Ve tren Ankara treni olduğu için de çok kalabalıktır. Aynı trende yolculuk edecek milletvekili de trenin kalkmasına birkaç dakika kala trene gelir ve biner. Fakat kalabalıktan oturacak bir yer bulmakta zorlanır. Ve milletvekilliğin verdiği konumuna güvenerek, kompartmanlardan birine girerek, orada oturan vatandaşlardan kalkmalarını ister. Vatandaşlardan bir tanesi ‘’neden kalkmamızı istiyorsunuz? Burası size mi ait? ‘’ diye sorar.

Milletvekili böbürlenerek ‘’ ben bu ülkenin milletvekiliyim ‘’ der. Vatandaş önce şaşırır ama cevabını vermekte geç kalmaz ‘’ sen milletvekiliysen ben de milletin ta kendisiyim ‘’ der. Ve bu cevaba verecek cevap bulamayan vekil başka bir yer aramaya koyulur.

Maalesef bu ülkede bugün bu şekilde düşünen insan sayısı çok ama çok azdır. Bu yüzdendir ki milletvekili veya yakınları gittikleri yerlerde terör estirmeyi kendilerine bir görev bilmiş hale gelmişlerdir. Bugün milletvekillerinden her biri 150 bin insanı temsil etmektedir. Fakat iş vatandaş hakkına geldiğinde temsil etmek bir yana önce kendi çıkarlarına dönüşmektedir.

Bu ülkede özelleştirilen her kurum nedense düzelme gösteriyor. Acaba biz de vatandaşlar olarak vekillerimizi özelleştirsek nasıl olurdu??

 
Toplam blog
: 20
: 852
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Ben Hacettepe Üniversitesi fizik öğretmenliği mezunu yeni bir öğretmen adayıyım. Fakat bunların yanı..