Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

09 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1098
 

Milföy poğaça

Milföy poğaça
 

Geçenlerde bir poğaça tarifi vardı. Hem puf puf, çıtır çıtır hem de kabartma tozu, maya ya da karbonat  kullanılmıyor. Üstelik çok basit ama milföy tadında diyordu.

Ben de denedim, gerçekten öyle...

www.miskokululezzetler.blogspot.com‘u biliyor musunuz? Eğer şimdiye kadar keşfetmediyseniz tavsiye ederim, bir göz atın.

Malzemeler

 

250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

1 su bardağı süt (200 ml - silme)

3,5 su bardağı un (200 ml – silme)

İç Malzemesi

Peyaz peynir

Maydanoz

Üzerine

1 adet yumurta sarısı

Susam / Çörek otu / ayıklanmış çekirdek (size kalmış)

Oda sıcaklığında yumuşamış  margarini, sütü ve unu karıştırıp yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak. Hamuru buzdobı poşene koyup bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp iç malzemesinden koyup kapatın. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu veya ayıklanmış çekirdek serpip 175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

Aklınızda bulunsun:Bu poğaça içik kullanılan bardak ölçüsü 200 ml’lik klasik su bardağı ve silme. Tarifteki ölçü miktarlarına bire bir uyulması gerekiyor. Kesinlikle ilave yapılmıyor.  Ele yapışan bir hamur olacak. Şekil verirken zorlanırsanız elinizi beraz yağa batırıp şekil verebilirsiniz.

Bu hamuru hazırlayıp, derindondurucuda saklayabilirsiniz.

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 82
Toplam yorum
: 30
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 1812
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster