Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Mili bayramlarımız

Mili bayramlarımız
 

Bayramlarımız gemişteki yaşanan sıkıntıların fotoğrafı, kazanılan zaferlerin unutulmayan anısıdır.


Çocukluğumda yani 70 li yıllarda milli bayramlar yani 23 nisan, 19 mayıs, 30 ağustos, 29 ekim gibi milli bayramlarda ülke halkının çoğunluğu törenlere katılırdı ama şimdi görüyorum ki zaman içinde milli duygu ve bayram coşkusu yok edilmiştir.

Çocuklarımıza geçmişi anlattığımızda bugün onlarda şaşırıyor hatta bayramları dahi hatırlamıyorlar, öyle zannediyorum ki yakın gelecekte çocuklarımız tarihimizi dahi bilmeyecek unutacaklar.

Tarihini bilmeyen bir ulus yok olmaya mahkumdur. Osmanlı devletindeki yönetim anlayışını, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne yaşananları bilmeyen yeni yetişen bir gençlik bugünün Türkiyesinde geçmişle bugünü nasıl kıyaslama yapabilir eksiklerimizi görebilir mi?

Doğudaki kürt kökenli vatandaşlarımızın kafasına yaşadıkları bölgenin tarihi o kadar iyi yerleştirilmişki, eski mezepotamya hikayesi hala bugün bu hikaye bu masal doğuda anlatılmaktadır, sorun çocuklarınıza tarihten bir bölüm acaba kaç kelime anlatabilecekler.

Tarihimizi geçmişte yaşanan sıkıntıları bilmeyen bir gençlik bugün bu ülkenin değerini bilir mi? Bilmez çünkü çocuklarımız tarihin önemini ve değerini bilmiyor onlara okullarda öğretilmiyor.

Milli eğitim kitap bastırıyor. Kitap yazılırken gerekli araştırma gerçekten yapılmıyor sonrasında tarih çarpıtılıyor çocuklarımız gerçekleri öğrenemiyor kafaları karışık bir şekide diyorlarki bugünkü yaşamda tarih öğrenmeye ne gerek var ne işimize yarayacak tarihin önemi okullarımızda çocuklarımıza öğretilmelidir.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..