Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '18

 
Kategori
Güncel
 

Millet Bahçelerine Gitmem Çünkü Millet Değilim, Millet Eski Dünya Kültürü

Millet Bahçelerine Gitmem Çünkü Millet Değilim, Millet Eski Dünya Kültürü
 

Yani olabilir, bazılarına anlamlı gelebilir; ama bana hitap etmiyor.

Hoş bir ortam olabilir ama konsepti tasarlayan anlayışın dünya görüşüyle bağlantılı olacağı için o anlayışa yakın olan kimselere uygun.

Milletin bahçesi bu, öyle kafelerdeki gibi rahat olamazsın, edepli oturacaksın, dinlenmeye gidiyorum kasılamam!

Ne için yapıldığını da tam anlamış değiliz, yiyecek içecek bedava olunca bedava olup buna karşılık bizden bazı şeylerin istendiği durumlar akla geliyor.

Her şeyden önce özgür değilsiniz çünkü oraya kafe gençliği değil belli değerleri olan insanlar (AKP’nin projesi olduğu için AKP’liler) gelecek, bu da haliyle giderlerse eğer farklı anlayıştaki kişiler üzerinde mahalle baskısına benzer bir durum oluşturacak.

Büyük şehirlerin betonlaşmış şehir yapısında anlamlı görünüyor, biraz park gibi düşünmek lazım, Heide Park mesela; ama Heide Park olmayacak tabii ki de.

“Millet” kelimesini bu ülkede herkes seviyor mu merak ediyorum. Eskide kalması gerektiğini düşündüğümüz bazı değerlerin anlayışların bu kelimeyle yaşadığını ve canlılığını sürdürdüğünü görüyoruz. “Halk” daha anlamlı. “Millet” de değişim olmuyor, halk değişebiliyor.

Hem günümüzde park ve bahçeler oturma/dinlenme alanı konseptine pek uygun değil, insanlar parka bile gitmiyorlar, dağ başında (mekân değil) kahve içeni gördünüz mü ya da ormanda sohbet edeni?

Bir de turist çeker falan diyorlar, ta dünyanın öbür ucundan cennet bahçesi olsaydı belki gelirlerdi; netsin adam bahçeyi ülkesinde park yok mu?

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..