Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Millet bu oyuna ne zaman düşer?

1980 öncesi yaşanan sağ-sol çatışmaları, alevi -sunni ayrımcılığı, laik - islamcı cepheleri,Türk- Kürt kutuplaşmaları derken elimizde hala iç savaştan uzak, bölünmeyi redden bir Türkiye var. Abartmadan söylemek gerekirse her türlü kirli oyunları bertaraf edebilen bir Türk Milleti var. Ne yazıkki siyasilerin elinde geleceğini iyi tayin edemeyen bir Türk Milletİ' nin varlığı da var.

Emperyalistlerin dayattığı siyasi partileri iktidara taşıma gafletinde bulunan bir Türk Milleti var diyebilmek  insanın gerçekten içini acıtıyor. Her nedense günlük yaşantısında geçmiş iktidar dönemlerinde göremediği kolaylık ve hizmetleri alabilen halkımız geleceğini veya kendisine emenet edilmiş vatanı ne kadar ileriye götürmesi gerektiğini veya varlığını sürdürme konusunda fazla duyarlı olmadığı da gözden kaçmıyor.

Türk Milleti' nin ana karakterine uymayan bu durumdan ABD ve AB'nin yarar ummayacağını düşünmek başka bir gaflet. Laik Türkiye Cumhuriyeti' nin temel kavramlarından rahatsızlık duyanların kendi basiretsizliklerini bir tarafa bırakarak halkı aldatma gafletine düşerek rahatsız olmaları, cumhuriyet ilkelerinin ve Atatürkçü düşünce sisteminin yetersiz kaldığını iddia etmeleri, sistemin iflas ettiğini ileri sürerek "ileri demokrasi" gereği  devletin yapısının hantallıktan kurtararak yeniden şekillendirilmesi gerektiğini savunmalarının temelinde Türkiye' nin bölünerek bir kaç etnik unsura dayalı devletler icat edilmesinin dayatması yatıyor.

Bunun farkına PKK' nın varması hiçte tesadüf değil. Çünkü PKK'nın arkasında O' nu yöneten sistematik bir güç var ve dünya siyasetine yön veriyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine AKP' yi hedef alan bir PKK, devletin temel kuruluşlarının iktidar partisi tarafından ele geçirilerek devletin nasıl partileştiğini nasıl gördü? Şöyle düşünmekte mümkün: Kim görmesini sağladı?

Sonuçta bu millet tercihlerinde yanılamaz. Küresel güçler hem bizi hem karşı tarafı, ister elinde silah olsun, ister sınırlarımızı kaldırdığımız ülkeler olsun karşılıklı kendi çıkarlarına uygun kullanıyor. Kulağa hoş geliyor ama değişen dünya da demokrasi ve özgürlük vaadi adı altında köleleştirme ve milletleri bölme stratejisi yatıyor.

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..