Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Millet ses verin

Millet ses verin
 

MİLLET! SES VERİN

3628 sayılı Mal Bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele Kanunu

BİLDİRİMLERİN GİZLİLİĞİ
Madde 9 - Mal bildirimleri, özel kanunlardaki hükümler saklı kalmak kaydıyla bildirimde bulunanın özel dosyasında saklanır. Bildirimlerin içeriği hakkında, 20 nci madde hükmü dışında hiçbir şekilde açıklama yapılamaz ve bilgi verilemez. Ayrıca mal bildirimlerindeki bilgiler ve kayıtlar esas alınarak içeriği hakkında yayında bulunulamaz.

Atı alan Üsküdarı geçti de, bari bu kez Yerel seçimlerle görev yeri kapanların Belediyelerin imkanlarını kendi zenginlikleri için kullanmalarına ses çıkartalım.

Olması gereken, seçilerek gelenlerin Mal Beyanı yasasına göre vermeleri gereken beyanlarının hem görev başlangıcı hem de sonunda açık bir şekilde kamuoyu önüne serilmesidir.

Güya, Şeffaflık adına ve kamu görevlilerinin haksız kazanç zengini olma imkanları kısıtlanması amacıyla çıkartılan 3628 sayılı yasanın gösterimlik olduğu, içerisindeki 9 md ayıbı incelendiğinde anlaşılmaktadır.

Kapalı, Mahkeme kararı olmaksızın kimsenin bilgi edinemeyeceği beyan. Türk dilindeki anlamına dahi uymayan bir uygulama. Bayan etmek, açıklamak, bildirmek olarak kendi sözcük anlamına aykırı kurulmuş bir yasa.

Açık bir demokrasi savunucusu aydınlar, bir siyasi parti, bir sivil toplum kuruluşu ya da demokrat bir basın gurubunun bu talebe öncülük ederek kamuoyunu konuya duyarlı kılması ve büyük imza kampanyaları oluşturarak TBMM den bu yasa maddesinin kaldırılarak gelişmiş Demokrasi kültürlerindeki gibi kamuoyuna açık olmasını sağlamak her birinin ayrı ayrı görevidir. Eğer yurttaşlarının haklarını koruma iddiasında olduklarını sık, sık beyan etmelerine bakarsak.

Aslında hepsinden önce, Ana muhalefet partisi biz ne yapmadık ta bu halk bize güvenmiyor diye soracağına, kimsenin açık seçik karşı çıkamayacağı şu antidemokratik yasa maddesini getirip oylatsın bakalım Meclise. Çünkü Önce siz dürüst olun başkalarına hesap sorma hakkınız olsun.

Saygılar

Nusret Atayman

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..