Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Millet sırrı...

Pazar sabahını ailenizle geçiriyorsanız ne mutlu sizlere. Hiç değilse benim gibi Pazar sabahlarını yazı yazarak yalnızlığınızı insanlarla paylaşmaya çalışmıyorsunuz. Dün gece Ankara'daki Özel Yetkili Başsavcılık ve görevli hakim ellerinde yeni bir mahkeme kararıyla Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı STK'yı tekrar ziyaret ettiler. Cuma geceki aramada askeri makamlar tarafından devlet sırrı gerekçesiyle savcıların sokulmadığı ve hakimin mühürlediği odada inceleme yapan adli görevliler suç delillerini aramaya devam ediyorlar. Kanıt olarak ne gibi unsurları aradıkları hakkında bilgim olmasa bile perde arkasında durup, kendilerinden korkan kişiliklerin paranoyaklık düzeyine varan asker tehdidi algılaması mevcut.

Bana kalırsa Ergenekon Davası'nda olduğu gibi bu soruşturmadan da bir sonuç çıkmayacak. Darbe Belgesi, Kafes Eylem Planı gibi ortaya karışık gündemle halkı bir süre oyalayan siyasi iktidar sorun gidermedeki çaresizliğini TSK üzerine suç yıkarak gidermeye çalışıyor.İktidar olup muktedir olamayanların çektiği hazımsızlık duygusunun göstergesi olan bu istihbarat savaşları: Haber merkezlerine askeri bilgi servis edenler, çift taraflı çalışan muhbirler, kara propaganda araçları ile andıç tarzı siyasi hedefler yaratan haberalma kuruluşlarının kamu hayatındaki cebelleşme hareketleri. Ortada paylaşacak rant kalmayınca tıkır tıkır üretemeyen ekonominin Fevzi İşbaşaran tarz-ı siyaseti Hafta Sonu kadar ciddiyet içeren haberlerle bulvar gazeteciliği seviyesine çekiliyor.

Şimdi sizlerle devlet sırrını paylaşmaktan vazgeçip herkesin bildiği sır olan milletin sırrından bahsedeyim. Halkımız aç... Hergün ekmek kavgasına düşenlerin işsizlikle beslenen midelerine tuzlu suyla gargara yapmak gibi duran magazinleşmiş gündem krizle beraber iyot gibi açığa çıkmıştır.Bu sayede Veli Göçer konutları gibi ilk şiddetli depremle yıkılan kurumlarımız kağıttan kaplan olmak vasıfsızlıklarını iyiden iyiye ortaya koyuyorlar. Devlet ile millet arasındaki genetiği değiştirilmiş kulluk ilişkisi adil paylaşım mekanizmaları kurulmadıkça hukukun üstbelirleyici olduğu modern devlet-birey ilişkisine dönüşemeyecek. Bu suikast işinde bir çapanoğlu var ama, haydi hayırlısı.Gelecek günler neler gösterecek bekleyelim.

http://halukselcuk.wordpress.com/2009/12/27/millet-sirri/

 
Toplam blog
: 93
: 472
Kayıt tarihi
: 09.06.09
 
 

21-07-1973 tarihinde İstanbul'da doğdum. M.Ü. İletişim Fakültesi Radyo-T.V. Bölümü'nden 1995 yılı..