Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Millet vekili maaşları yarıya düşsün!

Millet vekili maaşları yarıya düşsün!
 

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz


CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, milletvekillerinin ekonomik krizi halkla birlikte hissedebilmesi için maaşlarının yarı yarıya azaltılmasını teklif etti.

Ağyüz'ün önerisine milletvekillerinden farklı tepkiler geldi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, milletvekili maaşıyla geçinen biri olduğunu belirterek, "O arkadaş maaşını dağıtmak istiyorsa, yarısını değil tamamını dağıtabilir. O arkadaşın durumu herhalde çokiyi." yorumunu yaptı. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, önerinin ekonomik krizin önlenmesine bir katkı sağlamayacağını ifade ederken, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, "Bence çok spekülatif bir yaklaşım. Oportünistçe bir yorum." dedi. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ise destek verdi. Milletvekillerinin halkla her şeyi paylaşması gerektiğini söyleyen Birdal, "Küresel mali kirizin ekonomik ve sosyal hayatımıza gerçekten etkileri neyse, bunu paylaşmak gerekiyor." diye konuştu.

Şimdi hatırlatmak isterim ki bu öneriye tepki gösteren milletvekilleri aynı zaman da bu ülkede uygulanan asgari ücreti bürüt 638, 70 YTL olarak tespit eden ve uygulanmasını sağlayan kişilerdir. Kendilerinin aldıkları maaşlar ise 8.200 YTL civarı, ayrıca devletimizin karşıladığı bazı konaklama, ulaşım, gıda vs. harcamaları hariç!!!

Böyle bir durumda kabaca hesap yapacak olursak bir milletvekili zaten asgari ücretle yaşayan 12 kişinin aldığı parayla yaşıyor ve 6 kişinin parasıyla yaşamayı reddediyor.

Not: Asgari ücret bir kişinin günümüz ekonomik şartlarında yaşamını idame edebileceği düzey olarak belirlenen rakamdır!

 
Toplam blog
: 5
: 1370
Kayıt tarihi
: 21.10.08
 
 

29 yaşındayım ve İstanbul'da bilişim sektöründe uzun yıllardır çalışmaktayım. Hayatı gözlemlemeyi ve..