Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Milletçe başımız sağ olsun

Milletçe başımız sağ olsun
 

SOMA MADEN FACİASI SORUŞTURMASI BAŞLADI


Soma’da maden ocağında meydana gelen müessif  kaza milletçe hepimizi derinden üzdü, millet olarak, devlet olarak yastayız. Acımız tarif edilemeyecek kadar derindir.

Bu tür felaketler in bir daha ülkemizde, hatta tüm insanlık coğrafyasında bir daha yaşanmaması için Rabbimize dualar ediyor, yalvarıyoruz. Yalvarmasına da kendimize çeki düzen vermeyi, gerekli önlemleri zamanında almayı ne kadar yerine getiriyor, her türlü tetbiri aldıktan sonra da Rabbimize yönelip, Yarab biz insan olarak her türlü tetbiri aldık, bundan daha fazlasına gücümüz yetmez, bundan sonrası sana emanet, bizleri her türlü felaketlerden koru diye dua edebiliyormuyuz, yoksa hiçbir tetbir almadan mı Yarab bizi koru diye duamı ediyoruz.

Yıllar yılı bir çok konuda bizleri uyutmuşlar, her felakette kader demişler, halbuki  kaderin her türlü önlem alındıktan sonra insanoğlunun çaresiz kaldığı durumlarda geçerli olduğu gerçeğini dahi halktan saklamışlar.  

Teknoloji geliştikçe, insanlık yeni buluşlar ortaya koydukça bazı felaketlerin  hiç de kader olmadığı ortaya çıkıyor. Örnek mi ? işte deprem felaketi, insan oğlu Hz. Allah’ın evreni yaratırken yeryüzünü faylarla da donattığı gerçeğini öğrendikten sonra deprem kader olmaktan çıkmıştır. Fay gerçeğini öğrenen insanın fay hattına yapı yapmaması, ya da yaparsa çok sağlam, depreme dayanıklı olarak yapması gerçeği ortaya çıkmıştır.

Sanırım Maden ocaklarımızda da yapılması gereken şeyler, alınması gereken önlemler alınmıştır. Şayet eksiklik varsa, ihmal varsa bu felakette kader olmayıp bir cinayet olacaktır

Felakete maruz kalan madenci kardeşlerimizin tamamı ocaktan çıkarılarak ailelerine teslim edilmişler ve  gözyaşları arasında toprağa verilmişlerdir .

Sıra soruşturmalara gelmiş dün 5 sorumlu tutuklanarak ceza evine gönderilmiş olup, yeni gözaltılar ve tutuklamalar gündemdedir.

İnancım o dur ki başlamış olan yargı süreci esnasında  ihmal ve eksiklikler tesbit edilirse, bu ihmalin müsebbipleri  Türk adaleti tarafından; ibret alem için en ağır cezalarla   Cezalandırılmalı, bundan böyle hiç kimse görevini aksatmadan yapmalı.

Öte yandan Türk Milleti Başta sayın başbakanımız olmak üzere, iktidarı ile, muhalefeti ile Bu elim olayın acısını yaşarken, şehitlerimize son görevimizi yaparken, yakınlarının acısını paylaşırken, öküz altında buzağı arayan, her  fırsatta Başta başbakanımız olmak üzere bir çok değerlerimize saldıran dış mihrakları  ve onların içeride ki uzantılarını Rabbimize havale ediyor, başta şehitlerimizin aileleri, yakınları olmak üzere bir kere daha milletimize başsağlığı diliyorum.

 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..