Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Milletime sonsuz sabırlar !!!

Milletime sonsuz sabırlar !!!
 

"Okul 'eğitim' vermez;
asimile eder, 
kör eder, 
köle yapar.
Okul; 'kapitalizmin' genel evidir."
"Çocukları okutmak önemli değildir. Okumak isteyen çocuk okur. Okumayı öğrenmek isteyen çocuk okumayı öğrenir. Öğretilmesi asıl önemli olan şey, çocukların okuduklarını sorgulamasıdır. Çocuklara her şeyi sorgulamaları gerektiği öğretilmeli. Okudukları her şeyi, duydukları her şeyi sorgulamaları.
Çocuklara otoriteyi sorgulamaları gerektiği öğretilmeli. Ebeveynler çocuklara otoriteyi sorgulamayı asla öğretmezler. Çünkü ebeveynlerin kendileri zaten otorite figürleridir."
 
George Carlin
 
Hükümet Kurulamadı!!!
Nedenlerinden biri CHP nin eğitim sisteminde değişim isteği. AKP nin ödün vermeyeceği tek konu olduğunu söyleyebilirim. Sadece Akp değil halkın devlet otoritesine körü körüne bağlı kalmasını isteyen herhangi bir siyasi partinin de ödün vermeyeceği tek konu EĞİTİM dir! Okullar, halkın düşünebilme yetilerinin yok edilerek, koyun sürüsü haline dönüştürülüp, iktidar yönetimine kayıtsız şartsız itaat etmelerini sağlayan, uzun süreli ve sabır isteyen asimilasyon süreçli projelerdir!
 
İstikrarsızca sürekli değişim gösteren eğitim sistemindeki bu asimilasyon sürecine ayak uydurmaya çalışan gençlerin hali içler acısı. Özellikle genç kızlar dikkat çekici. Başlarını kapatıp k..ç larını açarak inançlar arasında sıkışıp kalmış gibi yaşıyor ve asimilasyon sürecini vasat şekilleriyle atlatmaya çalışıyorlar. Arada okuduğunu, duyduğunu sorgulayan düşünce suçluları çıkıyor tabiki; Nazım Hikmet, Kemal Tahir, Orhan Kemal, Hanefi Avcı...gibi bir çok isim.
 
Tarihteki ilk düşünce suçlusu SOKRATES tir.''bana gelecekten haber veren bir Daimonion'um var..'' sözü, tarihte ilk düşünce suçlusu olmasına sebep olmuştur. Daimonion dedigi şey onun temiz vicdanıydı. Kendisine daima, ''şunu yapma, şunu söyleme'' gibi emirler vermekteydi. Rahatsız edici bir şekilde herkesi, mutemadiyen soru yagmuruna tutuyordu.sonunda zamanın otoritesi bahane bulmakta gecikmedi ve dediler ki; ''Sokrates yeni Tanrılar uyduruyor, sonra gençliğin ahlakını bozuyor ve para ile ders veriyor. ''işte bu gibi suçlarla mahkemeye verildi ve ölüme mahkum edildi. Hapishaneden kaçmasını tavsiye ettiler ama kabul etmedi.
Neden etsin ki??
Dışarı çıksa daha fazla mı özgür olacaktı? Düşünmekten ve soru sormaktan vazgeçmeyeceğini ve bu şekilde de dışarıda varlığının kabul görmeyeceğini çok iyi biliyordu ve gerçek özgürlüğü ÖLÜM'ü seçti!
 
Düşüncelerin suçlu olup olmadığını otoritelerin çıkarları belirler. Düşünceler, otorite çıkarları ile çatışır ise zararlı, uyuşursa zararsızdır. Uyuşan bir düşünce, gerçek bir düşünce şekli değildir. Otoritenin benimsediği düşünce şeklinin yansıdığı uyuşmuş insan beyninden çıkar ve geldiği yere otoriteye geri döner. Bu durum kısır döngü bilgilerle beslenen eğitimli koyun sürüsü milletimizin şu anki düşünce modelidir!
 
Aslında tüm dünya milletlerinin modelidir. Yüzyılda bir gerçek düşüncelere sahip kahramanlar çıkar ve ağır bedeller karşılığında düzeni değiştirir. Türk milletinin en son kahramanı ATATÜRK tür!
Yeni bir yüzyılda yeni bir kahramanın çıkması dileğiyle,
MİLLETİME SONSUZ SABIRLAR!!!!
 
Toplam blog
: 49
: 299
Kayıt tarihi
: 24.07.14
 
 

HAYATA DERKENAR! ..