Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '21

 
Kategori
Siyaset
 

MİLLETİN AVUKATI

HABER

01 Şubat 2021 Günlü gazetelerde Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den istifa eden Milletvekilleriyle ilgili olarak sorulan soru üzerine; "Biz bir siyasi partiden istifade edildiği zaman, Milletvekilliğinden de istifa edilmesini doğru buluyoruz" dediği kayda geçirilmiş.

MİLLETLE VEKALET AKDİ

Yanlış... İstifa eden adı üzerinde Milletvekili, Milletin vekili... Siyasi partinin memuru değil... Partiler Milletvekillerini memurları gibi görmekte, "seni biz aday gösteriyoruz, bize güvenenler sana oy veriyorlar. Sana verilen oy, aslında partimize verilen oydur" havasındalar. "Milletvekili", milletin vekili olma sıfatı devam ettikçe, Milletvekili adı "x parti vekili" olarak değiştirilmedikçe böyle davranmaları demokrasi ile bağdaştırılamaz.

Fransızca "Avocat"tan dilimize giren avukat kelimesi; "Yargı erkinde ve hükümet dairelerinde müvekkilinin -kendisine vekaletname ile yetki veren kişinin- hakkını savunmayı meslek edinmiş meslek mensubu olarak bilinir. 

Yasama ve Yürütme erklerinde müvekkili seçmenlerin haklarını savunan seçilmiş Milletvekili, Millet Avukatı değil midir? Ona verilen oy, vekaletme niteliğindedir. Millet bir daha seçmez Milletvekilini azleder. Avukatın müvekkilini azletmesi gibi, Milletvekili de istifa ederek Milletle arasındaki aracı partiyi azledebilir. Sanki müvekkilini azleden avukatın diplomas iptal ediliyormuş gibi Bay Sarıgül; partisinden istifa eden Milletvekili Milletvekilliğinden de istifa etmelidir diyor!!.. İstifa ettiği partinin vekili olmasa da, Milletin vekili olma niteliğinin sürdüğünü gözardı ediyor!..

Bay Sarıgül'ün haklı olabilmesi için; yasal değişiklik yapılması, Milletvekillerinin seçildikleri partilerin memurları olmasının kabul edilmesi, partilerinden istifa ettikleri takdirde, Milletvekilliklerinin otomatikman düşmesi ve ivedilikle bütün partilerin katılacağı seçim yapılarak boşalan  kadroların doldurulması gerekir. Dimyata pirince giderken partideki bulgurdan olmak da var.

 

 

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..