Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Kitap
 

Milletin Efendileri

Milletin Efendileri
 

EGEMENLİK MİLLETVEKİLLERİNİNDİR !


 “En tehlikeli  insanlar yarı deliler  ile  yarım akıllılardır.”

Johann Wolfgang von Goethe

Araştırmacı yazar Erol Sarıal’ın “Milletin Efendileri” isimli yeni kitabı  Türkiye’de milletvekili olmanın  en yağlı ve en beleş kazanç kapısı olup olmadığını sorguluyor. Sarıal’ın irdelediği konular ve sorular özetle şöyle:

Kişi başı yıllık gelir 50-100.000 Dolar olan ülkelerde milletvekili maaşları 5-15.000 TL arasında değişirken, kişi başı yıllık gelir 8.000 Dolar olan ülkemizde milletvekili aylıkları nasıl oluyor da 26.000 TL'dir?

Almanya ve Rusya'nın ihracatı Türkiye'nin 12 katı olduğu halde Alman milletvekili maaşının  15.000 TL,  Rus milletvekili maaşının  6.800  TL olduğunu kim biliyor?

Türkiye'nin yarısı kadar, yani yaklaşık  4.000 Dolar  kişi başı yıllık gelire sahip Ermenistan’ın "Biz Türklerle mücadele ediyoruz, para peşinde değiliz"  diyen milletvekilleri  ayda sadece 380 TL ile nasıl geçiniyorlar?

Kamuda  çalışan sekreter ve şöför maaşı 2.000-2.500 TL iken, milletvekillerinin hizmetinde olanlara   neden 5.000 TL aylık verilmektedir ?

Emekli olan memur, hem emekli maaşını hem aktif memurluk maaşını aynı anda alarak ikinci bir işte çalışamazken,  emekli olan milletvekili  her iki  maaşını alarak nasıl olur da ikinci bir işte çalışabilmektedir?

İki yılda süper emeklilik, dünyada hangi ülkede uygulanmıştır?

Sarıal aynı zamanda Osmanlı Meclislerindeki  ekonomik düzenlemeleri,   Atatürk, İnönü, Menderes, Demirel, Evren, Özal  dönemlerindeki milletvekili ücretlerini de sorguluyor ve soruyor:

TBMM üyeleri bu kadar bolluk ve refah içinde yaşarken,  yeni anayasa ile ülke çözülürken, terör örgütü ile iki devlet statüsünde görüşülerek ülke bölünmeye doğru yol alırken, seçimlerin yenilenmesini gerektirecek bir süreç söz konusu olduğunda muhalefet   iktidara karşı oy kullanabilecek midir? Daha açık deyişle,  gizli oylama söz konusu olduğu takdirde  yüksek kazançlarını mı, yoksa ulusun çıkarlarını mı düşünerek karar vereceklerdir?

Görülen o ki  bu zavallı  ülkenin, zavallı insanları sanki sadece bu 550 kişiye hizmet ediyor. Yağma Hasan’ın böreği değil Şıracı ile Bozacının şöleni.

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..