Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '13

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Milletin vekili olabilmek!

Milletin vekili olabilmek ağır bir sorumluluktur.

Milletin vekili olmak, milletin hakkını, hukukunu başta mecliste olmak üzere her platformda korumaktır. Sorunlarını çözmek için çaba göstermek, en uzak köydeki vatandaşın dahi sıkıntısını bilmektir. Halkıyla birlikte olmaktır.

Ama Bingöllülerin meclise gönderdiği vekiller, milletle birlikte olmaktansa halktan uzak durmayı tercih ediyorlar.

Bingöl, her dönem 3 milletvekilini meclise gönderiyor. Bu vekilleri Bingöl’e hizmet getirsinler, Bingöl’ün sorunlarını gündeme getirsinler, çözsünler diye gönderiyor.

Ama vekillerin icraatları bu amaçlardan çok uzak.

Bakan bey, Bingöl’e her geldiğinde etrafındaki simalar belli.

Çoğu müteahhit, işadamı.

Her geldiğinde bu işadamlarını görür, hitap eder, gider…

Seçim döneminde gidip oy istediği Karlıova’nın, Yayladere’nin, Yedisu’nun, Kiğı’nın, Adaklı’nın, Genç’in, Solhan’ın uzak köylerinde yaşayanların halini sormaz.

En azından seçim zamanı gelene kadar gitmez. Çünkü 2015 yılına kadar o insanlara işi düşmez. O insanların sıkıntısı mı var bilmez.

Bakan bey, geçen hafta sonunu Bingöl’de geçirdi. Genç ve Solhan’da iftar programlarına katıldı. Basına yansıyan açıklamalarında, Genç’e pozitif ayrımcılık yaptıklarını, Genç’e diğer ilçelerden daha fazla hizmet getirdiklerini söyledi.

Genç İlçesi AKP’ye diğer ilçelerden daha fazla oy vermiş olabilir.

Ancak eğer ben Bingöl’ün vekiliyim diyorsanız, tüm ilçelere eşit mesafede durmanız gerekiyor.

Genç İlçesi’ne hizmet yapılmasına karşı değiliz elbet. Ancak bir ilde hizmet yapılırken, seçmene göre değil, sorunların önceliğine göre, oy verene de vermeyene de eşit şekilde hizmet yapılmalıdır. Eğer bunu yapmazsanız, Bingöl’ün değil, bir kesimin vekili olursunuz.

*** *** *** *** ***

AKP’nin diğer vekili Eşref Taş’a, Bingöl Milletvekili demeye dahi dilim varmıyor.

Çünkü Bingöl Genç’ten ibaret değildir.

Bingöl’ün, Genç’ten başka Adaklı, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere ve Yedisu İlçeleri de var. Servi’den başka, Çaytepe, Arakonak, Ilıcalar, Sancak beldeleri de var.

Bingöl’e geldiğinde sadece bir ilçeye gidip, o ilçenin sorunlarını çözmeye çalışmak, geri kalan ilçeleri yok saymaktır.

Her açıklamasında Genç İlçesi’nden bahseden Eşref Bey’in diğer ilçelerden hiç bahsettiğini duydunuz mu? Veya diğer ilçelere gittiğini duyanınız var mı?

‘Ben Bingöl’ün vekiliyim. Gidip Adaklı’da, Karlıova’da, Kiğı’da, Solhan’da, Yayladere’de ve Yedisu’da vatandaşımın bir sıkıntısı var mı diye sorayım’ dediğine şahit olanınız var mı?

Ben hiç şahit olmadım.

Çünkü eşref bey Bingöl’e değil, sadece Genç’e vekillik yapıyor. Ankara’dan Genç’e Genç’ten Ankara’ya gelip gidiyor. Yol Bingöl’den geçmese belki buraya da uğramaz. Umarım vekillik döneminin kalan bölümlerinde diğer ilçelere de biraz zaman ayırır.

*** *** *** *** ***

Ve BDP milletvekili İdris Baluken. İdris Bey, Bingöl’ün sorunlarını soru önergeleri ve meclis konuşmalarıyla zaman zaman gündeme getiriyor. Ancak İdris bey de, Bingöl’e geldiğinde halktan uzak kaçıyor. Sadece parti yöneticileriyle bir araya gelen İdris beyin, bir tarafın değil Bingöl’ün vekili olduğunu göstermesi için Bingöllülere karışması gerekiyor.

*** *** *** *** ***

Seçim döneminde bir partinin adayı olabilirsiniz. Ancak vekillik mazbataları alındıktan sonra size verilen unvan Bingöl Milletvekilliği unvanıdır. Bu unvanı layıkıyla yerine getirmek için bazı sorunları çözmek, bazı sorunları gündeme getirmek yetmiyor. Sadece kendi yandaşlarınızın yanında size oy vermeyenlerin de dertleriyle iştigal etmeniz gerekiyor. Bunları yapabildiğiniz taktirde Bingöl’ün vekili olabilirsiniz.

Bir kesimin, bir ilçenin vekili olmak yerine, Bingöl’ün vekili olmanız dileğiyle…

Ömer ŞANLI

 
Toplam blog
: 42
: 273
Kayıt tarihi
: 05.08.09
 
 

15.02.1981 tarihinde Bingöl Merkez'e bağlı Emtağ Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl'de..