Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Milletvekili aylıklarına yeni zam sinyali…

Milletvekili aylıklarına yeni zam sinyali…
 

Öncelikle bir konuyu aydınlatmakta yarar var. İddia edildiğine göre Türkiye de milli gelir 10000 dolar. Bu onbin doları ülkemin dörtte üçü kazanamıyor ama olsun. Bu gün iyimserliğimiz üzerimizde. Her ne kadar saklansa da sızan haberlerin ortak noktasına bakıldığında maaş + emekli aylığı derken milletvekillerinin eline geçen aylık ise yaklaşık 20000 tl. Başka bir deyişle 11000 dolar civarı bir para aylık gelirleri. Baylar ve bayanlar milletin bir yılda kazandığını iftihar ederek söyledikleri parayı bir aydan kısa bir sürede kazanıyorlar ve de geçinemiyorlar.

“Dün son bulan bütçe görüşmelerinin ardından Meclis’te milletvekili maaşlarında artış sağlayacak bir düzenleme arayış başladı. Mevcut milletvekilleri ile emekli milletvekillerinin maaşlarına zamın yanı sıra özlük haklarında da yasal düzenleme için yeni bir hazırlık yapıldığı öğrenildi. Türk Parlamenterler Birliği, bu hazırlığın bir yasal düzenlemeyle gündeme getirilmesi için dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ’nu ziyaret ederek destek aradı.

Rifat Başaran’ınhaberine göre, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bir araya gelen Anayasa ve İçişleri Komisyonu üyesi milletvekilleri, ‘özlük ve zam’ konusunu da gündeme getirdi. Milletvekilleri, çok sayıda düğüne gidip altın takmak zorunda kaldıklarını, ziyaretçilere yemek ısmarladıklarını, her hafta seçim bölgesine gittiklerini belirterek, aldıkları maaşın yetmediğinden yakındı.”

Sizi bilmem ama ben bu haberi okuyunca yanlış olması için her zaman duacı olduğum analizlerimin doğru çıkmasını bir kez daha görerek sarsıldım. Neymiş efendim? Baylar ve de bayanlar bu fakir milletin dolaylı dolaysız ödedikleri vergileri düğünlerde altın takarak ona buna yemek ısmarlayarak, başka bir deyişle oy almak için rüşvet olarak dağıtıyorlar ve de yakınıyorlar. Daha çok rüşvet için daha çok aylık istiyorlar. Ben helal etmiyorum.

İzmir 2012-12-21

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..