Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Milletvekili Hüseyin Aygün kurtarılmalıdır

Milletvekili Hüseyin Aygün kurtarılmalıdır
 

Tunceli CHP Milletvekili Avukat Hüseyin AYGÜN (Tunceli 1970)


Adam kaçırmak uygar bir davranış biçimi değildir

Dün akşam sekiz otuz sularında DHA’dan sanal ortama düşen bir haberden öğrendiğime göre, ‘CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, iki gündür parti çalışması yaptığı Ovacık'tan bu akşam saatlerinde Tunceli'ye dönerken aracını silah tehdidiyle durduran uzun namlulu silahlı ve sivil kıyafetli (2) PKK'lı tarafından’ kaçırılmış bulunuyor.

Olayın bütün ayrıntıları ile tasarlanmış siyasi bir eylem olduğu açık. Terör örgütü bu eylem yolu ile öncelikle Tunceli kökenli CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile AK Parti Hükümeti üzerinde baskı kurmayı da amaçlamış olmalıdır.

TBMM’nin tatile girmesinin ardından ailesini de alarak seçim bölgesi Tunceli'ye gelen Milletvekili Hüseyin Aygün, Parti çalışmaları için dün Ovacık İlçesi'ne giden bugün yanında danışmanı Deniz Tunç ile gazeteci Kadir Merkit'i de yanına alarak bugün akşama doğru Tunceli'ye dönmek üzere Ovacık'tan ayrıldıktan bir süre sonra Hüseyin Aygün’ün aracının önü; saat 18.30 sıralarında PKK'nın sık sık yol kestiği Tunceli - Ovacık Karayolu 35'in kilometresindeki Karafırtına ve Veliçeşmesi Mevkii'nde, uzun namlulu silahları bulunan (2) PKK'lı tarafından kesilmiş. Milletvekili Hüseyin Aygün ve yanındakileri silah tehdidi ile araçtan indiren PKK'lılar, ‘Hüseyin Aygün'ü alacağız. Bir kaç gün misafir edeceğiz’ diyerek yaya olarak ormanlık alana doğru ilerleyeren uzaklaşmışlar.

Bu tür eylemler geniş topluma da bir meydan okumadır

Bilindiği gibi PKK terör örgütü pek çok silahlı bombalı saldırılarının ve katliamlarının peşinden özellikle 1990’dan sonra öğretmen, muhtar, asker, korucu, köylü yurttaşlarımızdan başka yöreyi dolaşmaya gelen bazı turistleri de kaçırarak iktidarlar ile geniş toplum üzerindeki ayrılıkçı baskısını artırmaya çalışmaktadır. Söz konusu olayların ardından gerekli askeri operasyonlar uygulansa da şu an için örgütün elinde pek çok yurttaşımızın bulunduğu ya da katledildiği sanılmaktadır. 

Hüseyin Akgün silah zoru ile kaçırılan ilk milletvekilidir. Olay bütün yönleri ile üzücü ve düşündürücüdür. Ne yazık ki Devletin güvenlik güçleri terör örgütü eylemlerinin caydırılması bakımından yeterli olamamaktadır. Bilindi gibi örgüt üyeleri artık 'gündüz külahlı gece silahlı' olmaktan da öte bir eylem koyma aşamasına gelmiştir. Yeni saldırı uygulamaları ile bilgi toplama gücü artmıştır. Kendisine yardım ve yataklık yapmaya eğilimli kitleler çoğalmaktadır. Eskiden duyulmadığından da çok yol kesme eylemleri ile yöredeki kentlerdeki saldırganlıkları günden güne çoğalmaktadır.

PKK terör örgütü Orta Doğu paylaşımında yeni bir aktör müdür?

Anlaşılan o ki PKK terör örgütü konuşlandığı K. Irak'ta başta Erbil yönetimi olmak üzere diğer kimi gizli destekçisi örgütler ya da devletlerce yeni açılımlara doğru yol almaktadır. Kuzey Suriye bağlamında o topraklarda da tutunmaya başladığına göre PKK ABD'nin karşı olmasına rağmen ortadan kaldırılamakatdır. Yanlış giden pek çok siyasi gelişmeler var anlaşıldığı kadarı ile. Yıldan yıla ivme kazanan Orta Doğu paylaşımında K. Irak Bölgesel Kürt Yönetininden sonra, uluslararası bir terör örgütü olduğu sık sık vurgulanılan PKK'nın da önemli bir aktör olduğu oraya çıkıyor. Bütün bu olan bitenler rağmen bizxim gözümüzü kim ya da kimler bağladı bugüne kadar?

Terör örgütüne karşı sürdürülen mücadeleye dünya çapında yeni bir ivme kazandırılmalıdır

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması bir meydan okumadır.

İki yıldan beri süregelen büyük terör kalkışmasının yeni bir aşamasıdır.

Umulur ki Sayın Aygün kendisini sevenlerin arasına en kısa sürede dönecektir.

Güvenlik güçlerimiz ile adalete düşen görev ise gerekli tedbirleri de alarak ülkemizdeki can güvenliğini sağlamaktır.

Açık sözlü bir kişilikte gördüğüm Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün bir an önce kurtarılmalıdır. 

 Hükümet de ABD'nin 11 Eylül 2001'de Bin Ladin'in önderliğindeki El Kaide terör örgütüne karşı başlatmış olduğu eylemler gibi köklü bir terörle mücadeleye yönelmelidir. Unutmayalım ki ABD'nin 12 Eylül Terör Saldırısında yitirmiş olduğu yurttaşlarının en az on iki katını Türkiye yitirmiş bulunuyor.

Suriye'deki gelişmeler bağlamında sonunda Başbakan Erdoğan’ın da sabrını taşırmış olduğu gibi ‘hayali haritalar’ üzerinden Akdeniz kıyılarına doğru yönlendirilen terör yapılanması içerikli gelişmeler de Türkiye için hiç de hayırlı gelşmeler olmasa gerek. 

Yıllardan beri söylene geldiği gibi bence de 'bıçak kemiğe' dayanmıştır.

(Ankara 13.08.2012 Pazartesi 02:00)

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..