Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Milletvekili Maaşları - Vekil Piyango

Milletvekili Maaşları - Vekil Piyango
 

Millette vekilde iyi yaşamalı


Maaşının artış kararı kime verilse durumu lehine kullanmaktan sakınır mı? diye kendime sordum ve kimsenin makulu tercih etmeyip en çoka yöneleceğini düşündüm.

Bu konuda ana problemin milletvekili maaş artış yöntemi ve prosedürü olduğunun atlanmasını garipsememek mümkün mü? 

Milletvekili maaş artışlarının gölgesinde kalan çalışırken emekli maaşı almaları ve milletvekili dönemleri bittikten sonra yüksek emekli maaşı almalarıdır. 4 yıl milletvekili ol sonra ömür boyu yangel yat...

Yine Merkez Bankası Başkanı, İMKB Başkanı, Marka Patent Kurumu gibi ücretli çalışırken Bakanlardan hatta Cumhurbaşkanından daha yüksek maaş alanların hangi mantığa dayandığını da izah edebilecek var mıdır?  

ÖZETLE; Milletvekili ve kamu üst düzey hatta kamudaki ücretli pozisyonların tamamını kapsayacak bilimsel reel katsayı sistemi oluşturulmadığı sürece kamu ücretleri konusundaki kaos ve tartışma sona ermeyecektir.  

Bugün okuduğum gazete haberinde adam başına gayri safi milli hasılaları Türkiye'ye göre katlarca olan ABD, İNG ve Avrupa Birliği devletlerindeki aktif milletvekili maaşları ve emekli milletvekili maaşlarının yanında bizdekine VEKİL PİYANGO dedirtecek kadar uçuk, birsürü insanın bu işin peşine vermesi boşuna değilmiş hele bir de adaylık merkez yoklaması ile atanma söz konusu olunca...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..