Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Milletvekili maaşlarına %20 kıyak zam!

Milletvekili maaşlarına %20 kıyak zam!
 

"L'ETAT, C'EST NOUS !" Postmodern Louis XIVler..,



Sen bu avizenin altında, bürünmüş kanına;

Uzanırken, gece mehtabı getirsem yanına,

Türbedarın gibi ta fecre kadar bekletsem;

Gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem;

Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...

Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana.

Mehmet Akif Ersoy

 

Müjde: Tüm partiler sonunda bir konuda anlaştılar:  Milletvekillerinin finansal ve toplumsal haklarını yeniden düzenleyen, yeni ayrıcalıklar  getiren ve ücret artışı sağlayan bir yasa teklifini  gülücükler saçarak 7 Mayıs 2013 günü birlikte imzaladılar! Halktan ve kamuoyundan gizlemeye çalıştıkları bu teklif yasalaşırsa net 15.500 TL olan milletvekili maaşı 17.750 TL ye yükselmiş olacak.

İyi de bu operasyonu  millete çaktırmadan nasıl formüle ettiler peki? Teklife şöyle bir madde eklendi: “Milletvekiline verilen ödeneğin yarısı kadar yolluk verilir”. Ne demek bu? Şu demek: Efendim maaşın 4.500 TL’sini milletvekili  zaten “ödenek” olarak alıyor. Ödeneğin yarısı da 2.250 TL etmez mi? İşte hesap bu kadar basit. (11.000+4.500=15.500 + 2.250= 17.750)

Rakam telaffuz etmeden de zam yapılıyormuş değil mi efendim? Yani illa matematiksel hesaplara, tatsız tartışmalara gerek yok!  Bence ödeneğin iki katı kadar  da “yıpranma tazminatı” da alsalar hiç fena olmaz çünkü bu aralar herkes çok yıprandı değil mi?

Kıyak emeklilik,  ücretsiz sekreterlik ve danışmanlık hizmeti verilmesinin yanı sıra, her milletvekilline bir de ücretsiz şöför tahsis edilecek, cep telefon harcamaları devletçe karşılanacak, trafik polisi bunlara ceza kesemeyecek, trafikte geçiş üstünlükleri olacak,  rahatça gezip tozsunlar diye tüm aile fertlerine diplomatik pasaport verilecek, protokolda 9 sıra atlayarak orgenerallerin önüne geçecekler ve daha neler neler...

Peki hani “dokunulmazlıkları kaldırın” diye birileri bas bas bağırıyordu. Ne oldu o beylere?

Avrupada, metro ile otobüsle, hatta bisikletle işlerine gidip gelen başbakanlar bakanlar var. Fakat onlar bizimkiler gibi akil değiller herhalde.  Bizimkiler koruma ordusu olmadan sokağa adım atamıyorlar! Ne Lale, ne de Muhteşem Yüzyıl devrinde Osmanlı devlet adamları böylesine saltanat sürmemiştir.

Tüm bu maaşların, ödeneklerin, yollukların biz aptallardan kesilen dolaylı ve dolaysız vergilerle finanse edildiğinin farkındayız değil mi arkadaşlar? Eskiden askeriyeden çekindiklerinden olsa gerek bu kadar vur patlasın çal oynasın yapamıyorlardı. Ama şimdi meydan boş ve ileri demokrasinin (!) hüküm sürdüğü ülkemizde  bunların karşısında durabilecek sivil bir erk,  tüzel bir güç, bir sendika, hiçbir şey yok!  Muhalefet partilerini bu yasa teklifini boykot etmeye ve imzalarını geri çekmeye davet ediyorum. Yoksa millet sandıkta sizi boykot edecektir!

 

 

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..