Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '15

 
Kategori
Siyaset
 

Milletvekili olmak

Milletvekili olmak
 

BAŞKANIM


Milletvekili adaylarına

Yıllar önce, mahalle futbol takımımıza forma, top vs. gibi malzemeleri alacak, maça gideceğimiz semte ulaşım için yol paralarımızı üstlenecek bir başkan bulmak için yağ çekmediğimiz semt büyüğümüz kalmazdı.

Başkan olma enayiliğine en fazla bir sezon dayanan, bir sonraki yıl yüzümüze bakmazdı haklı olarak, sadece Başkan sıfatı ile gururlanmanın hiçbir maddi getirisi olmadan yaptığı masrafı karşılamadığını anlayınca.

Her bahar başlangıcında yeni sezon futbol takımımız ihtiyaçları için yeniden paralı bir mahalle büyüğünü kafalamak için uğraştık yıllarca. Çok sezon kimsenin Başkan! olmak için gerekli harcamayı göze alamadığında eski formalar, ayakkabılar ve topumuz dahi olmadan maçlara gitmek zorunda kalırdık.

Paranın o günlerden bu yana çok daha etkin bir güç olduğu zamanımızda birilerinin çıkıp – Sizin haklarınızı korumak için görev almak istiyorum- demesine bu nedenle bir türlü aklım ermiyor açıkçası.

Hatta üstüne üstlük cepten neredeyse yeni bir iş kuracak kadar sermaye harcayarak. Yeni seçim döneminde ortaya çıkan birçok Milletvekili adayından bahsediyorum.

Toplum ortalamasının çok üzerinde ballı maaş geliri ve kısa bir dönem görevden sonra gene çok ballı emeklilik hakkı ve milletvekili sıfatının gücü ile maddi çıkar sağlamak değilse amaç neden öncelikle cepten sermaye ile aday olunur.

Biz bu siyasi meslekten uzaktaki yurttaşlar olarak gene de iyi niyetle çalışmak için bu fedakarlıkta bulunduklarına olan inanma isteğimizi, eski AKP milletvekili Hakan Şükür açık seçik kendisine meclise geldiği ilk gün ismini vermediği, diğer bir AKP milletvekili tarafından -CEBİNİ DOLDUR DÖNEM KISA HAKAN- itirafıyla yıktı. İyi niyetimizin sadece saflık olduğunu anlamamıza olan katkısı için kendisine buradan teşekkür ederken, semt takımımıza hala, hiçbir maddi çıkarı olmadan, sadece başkan sıfatı ile yetinecek birini bulacağımıza olan inancımı sürdürmekteyim.....

Nusret Atayman 

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..