Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Milletvekili yasal olmayan gelirini saklayabilecek…

Milletvekili yasal olmayan gelirini saklayabilecek…
 

Evet, şimdiye kadar halkın küçük bir kesiminde rahatsızlık yaratan bazı konuları yasal hale getirmek ve homurtuyu önlemek için siyasi etik kanunu yapılıyor. “Halkın küçük bir kesimi” dedim, zira büyük bir kısım bal tutan parmağını yalar gibi garip bir sözün arkasına sığınmış onlar ne yaparsa yapsın, neyi götürürse götürsün hak sayıyor.

Hazırlanan bu kanun ile birçok konu yasal güvence altına alınıyor. Gazetemizde var isteyen inceleyebilir. Ben sadece bir iki konunun altını çizeceğim.

“Taslağa göre, milletvekilleri 12 bin TL olan maaşlarının 10 katına kadar olan faiz, kira, tarımsal ürün gelirlerini mal beyanında göstermeyecek. Böylece milletvekillerinin 15 bin TL olan beyan dışı gelirlerin sınırı 120 bin TL’ye çıkarılmış olacak.”

Nasıl beğendiniz mi? Eğer bir milletvekili 120000 tl kazanç dışı gelir elde etmişse açıklamayabilecek. Bu şunu gösteriyor. Eğer bir kişi faiz, kira gibi kazanç dışı geliri varsa onu saklamasında hiçbir neden yoktur. Zira onu bir menkulünden veya gayrimenkulünden elde etmiştir. O zaman bu madde şöyle okunabilir mi? Milletvekili mesela,  iş takip eder ve bunun için cebine bahşiş konursa bunu mu açıklamama özgürlüğü kazanacak? Eğer böyle ise, bu milletvekillerinin bu tür etik olmayan işleri, hatta birilerine çıkar sağladığı için yasaları da zorlayan işleri hep yaptıklarını göstermez mi?

Bir de hediye meselesi var. “Taslakta, milletvekillerine bir aylık maaşları olan 12 bin TL’ye kadar hediye alma düzenlemesini yapan Etik Kurul, siyasi parti gruplarının tepkileri üzerine bu düzenlemeden geri adım atıyor.” Allaha şükür ki, hala orada birazda olsa yüzü kızaran insanlar var. Tevfik Fikret’ten iki dize ile bitirelim,

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Detaylı açıklama: http://siyaset.milliyet.com.tr/vekil-gelirini-gizleyebilir-/siyaset/siyasetdetay/08.12.2012/1638864/default.htm

İzmir 2012-12-08

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..