Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Milletvekillerinin rahatı için 238 milyon lira harcanacak…

Milletvekillerinin rahatı için 238 milyon lira harcanacak…
 

Evet!.. Bu haber biraz olsun içimizi ferahlattı. Garibanlık örneği milletvekillerimiz biraz olsun refaha kavuşacaklar.

Vekil odaları 238 milyon lira harcanıp yenilenecek. Marmara mermeri, İznik çinisi ve Afrika’dan ithal ahşap kullanılacak!

Kullanılsın efendim. İnsancıkların biraz yüzü gülsün. Vekillerin işlerinin ne kadar zor olduğu hepinizin malumudur. Beş dakika yerlerinde duramıyorlar. O düğün senin bu düğün benim. Kolay değil efendim. Tabii bu gezileri kitabına uydurup harcırahlı yapıyorlar derseniz, sizin iyi niyetinizden şüphe ederim.

Hele iktidar milletvekillerinin işi daha da zor. Düşünebiliyormusunuz? Millet ve memleket aşkına beklide hiç tasvip etmedikleri konularda bile parmak kaldırıyor, liderin gönlünü ediyorlar. Gerçi bu çabalar bir dahaki seçimlerde liderin gözünden düşmeyip sıralamada iyi bir yer kapabilmek için, ama neresinden bakarsanız bakın zor iş. Hatta bazıları dışarıda çok iyi ahbabı olan muhalefet milletvekillerine mecliste kamera çalışıyorsa saldırıyor bile. Anlayacağınız seçen halk değilde lider olunca bu işler çok zor.

Bildiğiniz gibi bu vekillerimizin gelirleri de çok az. Yaklaşık onbin dolar aylık (10.000 $ ) ile geçinmek zorundalar. Milletvekillikleri bitince de 7.700 Tl. emekli aylığı alacaklarmış.

Böyle kısıtlı imkânlarla canını verircesine hizmet eden vekillerimiz için bu kadarcık dekorasyon masrafı da olsun artık. Liderleri kendine uçak filosu kuruyor sa, bunlar vekillere çok mu?

Arkadaş, sen nediyorsun? Çalışan halka emekliye, sadaka gibi zam verirlerken bu safahat bu ihtişam da neyin nesi derseniz, onu da sizin kötü niyetinize veririm.

İzmir 2012-10-27

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..