Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Milli Anayasa Forumu üyeleri Manavgat ve Alanya’daydı

Milli Anayasa Forumu üyeleri Manavgat ve Alanya’daydı
 

AKP-BDP işbirliği ile hayata geçirilmeye çalışılan bölünme anayasasına karşı yurdun dört bir yanını dolaşarak bilinçlendirme çalışmaları yapan Milli Anayasa Forumu üyeleri Manavgat’taydı.

Eski bakanlardan Ufuk Söylemez, İşçi Partisi genel başkan yardımcısı Mehmet Cengiz, CHP Antalya milletvekili Gürkut Acar ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın konuşmacı olarak katıldığı foruma vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık iki buçuk saat süren forum sonunda yazılı iletilen sorulara yanıt veren konuşmacılar, ülkeyi bölünmeye götürecek bu anayasanın kabulünün mümkün olmadığını söylediler.

Yapılamaya çalışılanın ‘Yüce Divan’lık suçlar kapsamında olduğuna değinen konuşmacılar, üretilmiş sahte delil ve CD’lerle yıllardır Silivri’de çürütülen ordu mensuplarının, yazarların, gazetecilerin bu ülkenin asli unsurları olduğu, onlara sahip çıkmanın ise bir yurttaşlık görevi olduğunu belirttiler.

Hem Manavgat hem Alanya’daki forumu izledim. Manavgat’taki foruma katılamayan Ümit Kocasakal Alanya’daki foruma katılmıştı zira ve bu forum kaçmazdı.

Yaklaşık bir saat kürsüde kalan Ümit Kocasakal; Türkiye Cumhuriyeti tarihinde üç önemli kırılma noktasının yaşandığını, ilk kırılmanın 10 Kasım 1938’de olduğunu, ikincisinin NATO’ya girilmesi ile yaşandığını, üçüncüsünün ise ünlü 12 Eylül 1980 darbesi olduğunu söyledi.

Yıllardır Türk insanı üzerinde uygulanan psikolojik harekata da değinen İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ın konuşması yoğun alkış ve tezahüratlarla kesildi.

Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve salona sığmayan vatandaşların bir kısmı forumu dışarıya kurulan ekrandan canlı izledi.

Kendilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten konuşmacılar vatandaşlardan da üzerine düşeni yapmalarını istedi.

Aşağıda forum ve foruma katılan tüm konuşmacıların konuşmalarını bulacaksınız. İzlemeden geçmeyin!

http://www.dailymotion.com/video/xvl7gt_alanya-milli-anayasa-forumu-adam-gibi-adam-umit-kocasakal-dan-milli-anayasa-konuymasy_news

http://www.dailymotion.com/video/xvl49c_manavgat-milli-anayasa-forumu-ufuk-soylemez-konuymasy-1_news

http://www.dailymotion.com/video/xvl4bm_manavgat-milli-anayasa-forumu-ufuk-soylemez-konuymasy-2_news

http://www.dailymotion.com/video/xvl5u2_manavgat-milli-anayasa-forumu_news

http://www.dailymotion.com/video/xvm1qp_manavgat-milli-anayasa-forumu_news

http://www.dailymotion.com/video/xvl3xo_manavgat-milli-anayasa-forumu-sunum-konuymasy-mehmet-cengiz_news

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..