Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Milli Birlik Ruhu

Milli Birlik Ruhu
 

İnsanlara Saygı Duymayabilirsiniz Ama Taşıdıkları Formaya Herkes Saygı Duymalıdır.


Dün akşam Avrupa Şampiyonası için kritik bir maç vardı. Maçın sonucunda bir taraf boynu bükük ayrılacaktı. Bu her maçın doğal bir sonucu. Ama akşamki maç maçlıktan çıktı spor ırkçılığına kadar gitti.

Bizim kimliğimizde ırkçılık yoktur. Akşamki maç zaten bir kulüp maçı değildi. 70 milyonun tek yürek olduğu bir maçtı. Fakat nedense bazı şeyleri hazmedemeyen insanlar bu maçlara giderek ortalığı çirkinleştirmekten zevk alıyorlar.

Oyunu oyun olmaktan çıkaran taraftarlar ve bunlara ışık tutan futbolcular dün akşamın rezillik tarafındaydı. Maçı televizyondan seyretmek işkence vermeye başlamıştı. Bunlar hiç maç seyretmemişlermiydi. Yazık. Hem de çok yazık. Çünkü ülkemizi rezil etmenin bedeli çok ağır. Ama bunların kafası basmaz. Her türlü ahkamı keserler ama maça girerkek en önemli değerlerini stadın dışında bırakırlar.

İnsanlıktan çıkmış taraftarların vermiş olduğu bir rahatsızlık vardı akşam. Son günlerde tartışılan şike tartışmaları ve olası cezalar arasında ülke olarak bir dinlenmeye ihtiyacımız var galiba. Bir kaç sene ulusal ve uluslararası müsabakalardan uzak durmamız bizlerin daha sağlıklı düşünmesi için gerekli olacaktır.

Son zamanlarda yaşadıklarmız ve perfonsmanlar dikkate alındığında hiç de küçümsenmeyecek bir uyarı aslında. Milli ruhu kaybetmek hem takımlarımız için hem de seyircilerimiz için fena sonuçlar doğurmaktadır.

Dün akşamki maç bu açıdan tam bir fiyasko.

 

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..